Outokumpu – Solidiumin ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2012


PÖRSSITIEDOTE
6.3.2012 klo 12.00


Solidium Oy tekee Outokumpu Oyj:n 14.3.2012 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle seuraavat ehdotukset:

1) Hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja muiden jäsenten valitseminen (esityslistan kohta 11)

Nimitystoimikunnan 31.1.2012 tekemän ehdotuksen lisäksi Solidium Oy ehdottaa, että hallitus koostuisi kahdeksasta jäsenestä (nimitystoimikunnan ehdotus: seitsemän jäsentä); ja että Guido Kerkhoff valittaisiin hallituksen jäseneksi (henkilöprofiili liitteenä).

Lisäksi Solidium Oy ehdottaa, että nämä päätökset tulisivat voimaan vasta Outokumpu Oyj:n 31.1.2012 julkistaman Outokummun ja Inoxumin välisen yhdistymisen toteutumispäivää seuraavana päivänä.

2) Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan perustaminen (esityslistan kohta 16)

Hallituksen tekemän osakkeenomistajien nimitystoimikunnan perustamista koskevan ehdotuksen lisäksi Solidium Oy ehdottaa, että mikäli Inoxum yhdistymistä ei ole toteutettu siten, että ThyssenKrupp AG on rekisteröity osakkeenomistajaksi Euroclear Finland Oy:n pitämään Outokumpu Oyj:n osakasluetteloon 1.10.2012, osakkeenomistajien nimitystoimikunnan, joka valmistelee ehdotukset vuonna 2013 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle, kokoonpanoon kuuluisi hallituksen tekemän ehdotuksen lisäksi yksi ThyssenKrupp AG:n nimittämä asiantuntijajäsen.

Lisäksi Solidium Oy ehdottaa, että tämä päätös tulisi voimaan vasta Inoxum yhdistymisen toteutumispäivää seuraavana päivänä.


OUTOKUMPU OYJ



Outokumpu on yksi maailman johtavista ruostumattoman teräksen tuottajista, jonka visiona on olla alan kiistaton ykkönen. Useilla eri aloilla toimivat asiakkaamme ympäri maailmaa käyttävät ruostumatonta terästämme ja palvelujamme. Ruostumaton teräs on sataprosenttisesti kierrätettävä, erittäin luja ja pitkäikäinen materiaali, joka on kestävän tulevaisuuden tärkeimpiä rakennusaineita. Outokummun palveluksessa on noin 8 000 henkilöä yli 30 maassa. Pääkonttori sijaitsee Espoossa. Outokumpu on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä. www.outokumpu.com

 


Attachments