FDA GODKJENNER OPPGRADERT BLÅLYS CYSTOSKOP FRA KARL STORZ FOR BRUK SAMMEN MED CYSVIEW®


Åpner markedsmulighetene for Cysview i USA

Oslo, 7. mai 2012: Photocure ASA (OSE: PHO), et farmasøytisk selskap som spesialiserer seg innen fotodynamisk teknologi for dermatologi og kreft, kunngjorde i dag at US FDA (Food and Drug Administration) har godkjent Karl Storz' oppgraderte blålys cystoskopi for bruk sammen med Photocures ledende produkt Cysview for diagnostisering av blærekreft.

Denne regulatoriske godkjenningen er en avgjørende milepæl i Photocures egen kommersialisering av Cysview i USA og åpner mulighetene for videre markedsutvidelse av produktet. Cysview ble lansert av Photocures egen salgsstyrke i januar 2012 og godkjenningen av det oppgraderte utstyret vil gjøre det mulig å få flere blålys cystoskoper ut til ledende urologi klinikker over hele USA.

Cysview (hexaminolevulinate hydrochloride) er det første vesentlige framskrittet innen blærekreft­diagnostikk. Produktet ble godkjent for bruk sammen med blålys cystoskopi utstyr (Karl Storz D-Light C PDD System) i mai 2010. Etter denne første regulatoriske godkjenningen søkte Karl Storz Endoscopy America FDA om godkjenning av en oppgradert versjon tilsvarende det som er på markedet i Europa.

Kjetil Hestdal, administrerende direktør i Photocure ASA sier i en kommentar: "Vi er meget glade for at vår samarbeidspartner Karl Storz Endoscopy America har fått godkjent det oppgraderte blålys cystoskopet. Dette muliggjør at en rekke sykehus kan anskaffe blålys cystoskopi utstyret og dermed økt bruk av Cysview. Vi ser fram til å arbeide tett med Karl Storz for å gjøre Cysview Photodynamic Diagnosis tilgjengelig for mange flere blærekreft­pasienter over hele USA."

For ytterligere informasjon, kontakt:

Photocure
President & CEO Kjetil Hestdal
Tel: + 47 913 19 535, E-mail: kh@photocure.no

Om Cysview

Hexvix/Cysview er det første godkjente legemiddelet for forbedret deteksjon av blærekreft. Produktet er utviklet for å indusere fluorescens i de ondartede cellene i blæren gjennom en cystoskopisk prosedyre, noe som gjør det lettere for urologen å oppdage ikke-muskelinvasiv blærekreft. Undersøkelsen brukes i tillegg til hvitt-lys cystoskopi. Det er det første produktet i en ny diagnostiseringsklasse kjent som fotodynamiske diagnostiske komponenter (PDD).

Blærekreft er den fjerde mest vanlig typen av kreft for menn i USA. I følge National Cancer Institute er det estimert at 73.500 nye tilfeller vil bli diagnostisert med blærekreft i 2012 og 15.000 pasienter vil dø av sykdommen. I Europa er blærekreft den sjuende mest vanlige kreftforekomsten blant menn og fjortende blant kvinner. Hvert år dør ca. 36.500 menn og 13.000 kvinner som følge av blærekreft (Ferlay et al., 2001). Kreftformen er svært vanskelig å oppdage. Det mest vanlig symptomet er blod i urinen som undersøkes med analyse av urinprøve og cystoskopi.

Om Photocure ASA
Photocure ASA er verdensledende innen fotodynamisk terapi. Selskapet er notert på Oslo Børs (OSE:PHO), og utvikler og selger legemidler og medisinsk utstyr for fotodynamisk behandling og diagnose av hudsykdommer og kreft. Selskapet søker å løse udekkede behov ved å utvikle nye og innovative løsninger basert på sin patenterte Photocure Technology(TM). Photocure markedsfører og selger egne produkter i utvalgte markeder, og har utviklet sterke samarbeidsavtaler med ledende farmasøytiske selskaper på regional eller global basis. Photocures produkt for påvisning av blærekreft, Hexvix/Cysview, er godkjent i Europa og USA. I tillegg markedsfører selskapet Allumera®, et fotodynamisk kosmetisk produkt, i USA. Photocure Technology(TM) setter nye standarder for diagnostisering og behandling av flere forhold, og blir kontinuerlig testet for nye produkter og indikasjoner for kreft og dermatologi.

Photocure ASA eier rettighetene til de registrerte varemerkene Visonac®, Allumera®, Photocure® og Cysview®/Hexvix®. For mer informasjon om Photocure, besøk www.photocure.com

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12