INZELL, GERMANY--(Marketwire - Dec 18, 2012) - Sporten in de sneeuw? Inzell, het sportieve familiedorp in de Beierse Alpen, nodigt u uit om meer dan vijf wintersporten in een week uit te proberen. Inzell is wereldberoemd dankzij de schaatswedstrijden en de nieuwe Max Aicher Arena - op dit moment de innovatiefste en modernste schaatshal ter wereld.

Wintersporttestweek in Inzell: zich op ski's de helling afstorten, geconcentreerd uw banen trekken op een eenzame langlauftocht, op sneeuwschoenen door de diepe sneeuw stappen, sportief de bochten nemen op een rodel, of net als Anni Friesinger-Postma op de smalle ijzers mooie bochten trekken - en dat allemaal in een week? In Inzell kan het! Hier vinden actieve vakantiegangers hun sportieve Mekka en de weifelaars hun persoonlijke lievelingssport.

Op de lange latten de natuur verkennen
Voor degenen die het liever iets rustiger aan doen en bij het sporten ook van de natuur willen genieten, is langlaufen of sneeuwschoenlopen aan te bevelen. Of het nu om skaten of klassiek langlaufen gaat - wie de drukte liever mijdt en in eenzaamheid zijn banen door het dal wil trekken, vindt in Inzell meer dan 35 kilometer aan loipes. De echte natuurliefhebbers kunnen hier nog afgelegen stekjes verkennen op sneeuwschoentochten naar de Frillensee. Ver van de gebaande paden en aangegeven wegen kunt u hier als Bigfoot op sneeuwschoenen over onaangeroerde vlakten trekken en het zachte kraken van de eerste sneeuwlaag horen die zich als een crème brûlée onder u voeten breekt. Een bijzondere ervaring: de maneschijnwandeling onder begeleiding door de stille winternacht met aansluitend de gezellige betovering van een berghut.

Skiën, rodelen of op banden - bergaf gaat het het snelst
Ook onrustiger types komen in dit sportieve familiedorp met zijn vele mogelijke activiteiten aan hun trekken. Van gemoedelijk familieskicentrum tot uitdagend gletsjergebied - Inzell ligt in de buurt van talloze Beierse en Oostenrijkse skigebieden. Niet-skiërs kunnen zich het beste op de 150 meter lange snowtubingbaan naar beneden storten en een wilde rit beleven op rubberbanden die, hoe ze het ook proberen, zich niets van hun pogingen om bij te sturen zullen aantrekken. Net zo snel als naar het dal gaat het op de natuurrodelbaan van Forsthaus Adlgaß. Alleen al de 600-meter lange weg omhoog is een bijzondere ervaring. Door het stille bergwoud kan de rodelaar zijn blik laten gaan over het Staufenmassief en zijn hoogste top, de Zwiesel (1.782 meter), terwijl hij met de rodel op sleeptouw vol voorpret over de baan omhoog getrokken wordt. Vervolgens kan hij achterover leunen bij de geweldige rit het dal in om vervolgens aan te steken bij het Forsthaus, waar hij met een "geestrijk" drankje bij de haard zijn voeten kan warmen. Wie zich graag op glad ijs waagt, kan zijn kunnen op het snelste ijs ter wereld bewijzen. Of het nu gaat om professionals in spe of om hobbyschaatsers met een persoonlijke trainer - de in 2011 voor het wereldkampioenschap gebouwde Max Aicher Arena is elke week meermaals open voor het publiek en stelt de schaatsers -weer of geen weer- heel bijzondere rondjes op het wereldberoemde ijs in het verschiet.

Sporen op sneeuw en ijs - allemaal in een week
Wie bijna alle wintersporten die Inzell te bieden heeft, eens wil uitproberen maakt met het arrangement "Sporen in de sneeuw" de juiste keus. Naast een langlaufsnuffelcursus incl. uitrusting worden voor 69 Euro twee begeleide sneeuwschoentochten - waarvan een 's nachts- aangeboden. Inbegrepen is ook een wildromantische tocht naar de Frillensee door het winterlandschap van Inzell en een rodelpartij in de maneschijn met après-ski. De wintersportweek wordt gecompleteerd met het "IJstijd"-arrangement. Behalve perfect passende schaatsen en een schaatscursus met tips en trucs van een professional kunt u voor 39 Euro per dag uw rondjes op de 400-meter baan van de WK2011 schaatshal draaien. De bezoeker kan een blik achter de schermen werpen en teruggaan naar de oorsprong van het schaatsen op een tocht naar de wieg van deze populaire sport onder leiding van de ijsmeester. Bij een rondje ijsstokschieten gaat het erom uw trefzekerheid te bewijzen en wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan van nabij een ijshockeywedstrijd meebeleven. Dit "coole" arrangement wordt met een originele Inzell-muts en lekker ijs gecompleteerd. Wie zijn verblijf bij een van de meer dan 200 deelnemende gastbedrijven boekt, ontvangt de Inzell Card Plus en daarmee een heleboel gratis vakantiepret. Nadere inlichtingen: www.inzell.de

Wereldbekerschaatswedstrijden in Inzell op 9 en 10 februari 2013
Dit geweldige sportevenement in de Max Aicher Arena in Inzell zal dagelijks meerdere duizenden toeschouwers in vervoering brengen en dit nieuwe schaatsstadion in een heksenketel veranderen.
Spannende schaatswedstrijden op de midden- en lange afstanden en de jacht op het begeerde edelmetaal wachten u in 's werelds modernste schaatshal in Inzell.
De overkapping van het ijsstadion Max Aicher Arena in Inzell staat ervoor in dat de wedstrijden niet door het weer worden beïnvloed en dat alle sporters onder gelijke omstandigheden zullen uitkomen.
Wees erbij wanneer de wereldtop samenkomt in het sportieve familiedorp in de Beierse Alpen en topprestaties neerzet in deze spannende wedstrijden.

Overige winterevenementen in Inzell 2013
20-26 januari Internationale ballonweken
26-27 januari Internationale sleehondenrennen
16-17 maart IJspeedway Grand Prix "Final 4 voor IJsspeedway Wereldkampioenschap in Inzell"

U kunt foto's downloaden op www.comeo.de/inzell. Copyright is van de in het bijschrift genoemde fotograaf of van onze klant.

Contact informatie:

Nadere persvoorlichting en beeldmateriaal bij:

Sabine Schmidberger
COMEO Public Relations
Hofmannstr. 7A, 81379 München
Tel: 089 74 888 2-36
E-mail: schmidberger@comeo.de
www.comeo.de/inzell

Evelyn Wieser
Inzeller Touristik GmbH
Rathausplatz 5, 83334 Inzell
Tel. 086 65 - 98 85 - 11
E-mail: assistenz@inzell.de
www.inzell.de