AMSTERDAM, THE NETHERLANDS--(Marketwire - Jan 28, 2013) - Omron Network Products, LLC (ONP), de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige optische subsystemen voor VoF - 'Video over Fiber' (glazvezel) - en hogesnelheid-gegevenstransmissie, kondigde vandaag de demonstratie aan van een nieuw bidirectioneel optisch instrument dat in staat is 4K video over te brengen, inclusief HDCP/EDID/CEC, 10/100 ethernet en USB 1.1, en dit allemaal via een enkele multi-mode glasvezel.

Transmissie-afstanden van 100m tot 1km zijn mogelijk met dit nieuwe instrument. De demo, bedoeld om de capaciteiten van ONP in de schijnwerpers te plaatsen, zal worden getoond aan een selectie van klanten in een privé-suite, gelijktijdig met Integrated Systems Europe, op 29 en 30 januari 2013.

Martin Smith, de ONP Director of Marketing, zei dat "ONP opnieuw de leiderspositie heeft in de markt van UHD video-transmissie. Dankzij onze geavanceerde technologieën zijn we in staat een tot nu toe ongeziene hoeveelheid onbewerkte video over te brengen, bovenop ethernet en USB op een enkele vezel. Onze klanten weten dat 4K en 8K video in het verschiet ligt en dat ONP klaar is om hen de middelen te leveren om elk nieuw protocol over lange afstand over te brengen."

Brian Peters, COO van ONP, voegde er nog aan toe, "4K is een belangrijke, weldra verwachte uitbreiding van de videomarkt en, zoals we dit gedaan hebben in onze andere segmenten, zijn we van plan de prestaties van de volgende generatie te leveren, zonder te moeten inleveren op het gebied van afstand. Deze week gaat het er dus niet enkel om onze klanten te tonen dat ons platform een bepalende enabler is, maar om de markt te bewijzen dat optische onderdelen een belangrijke rol zullen spelen in de evolutie van de hoge-definitietelevisie."

Klanten die de demonstratie van ONP's nieuwe productengroep willen zien, moeten onmiddellijk contact opnemen met hun ONP sales vertegenwoordiger om een afspraak vast te leggen.

Over Omron

Omron Network Products, LLC (ONP) is een toonaangevende fabrikant en leverancier van geavanceerde, optische glasvezel-componenten. Gespecialiseerde ONP-producten maken de overdracht mogelijk van diverse hoge-definitie (HD) videosignalen en andere gegevens met grote bandbreedte op een enkele vezel. ONP is een Americas dochteronderneming van Omron Corporation, een $7,5 miljoen sterke, wereldwijd vooraanstaande producent van elektronica en controlesysteem-componenten en diensten met 75 jaar ervaring en succes. Hun brede productaanbod wordt wereldwijd gebruikt in toepassingen voor de markten van communicatie, transport, geneeskunde, HVAC, werktuigen, industriële automatisering, consumentenelektronica, en testen & metingen. ONP heeft een uitgebreid globaal sales netwerk dat bestaat uit regionale sales ingenieurs, inside sales vertegenwoordigers, technische sales assistenten, klantendienst personeel, en een netwerk van gevolmachtigde verdelers die allemaal klaar staan om u bij te staan.

Contact informatie:Voor bijkomende persinformatie, contacteer:
Omron Network Products
Martin Smith
Directeur van Marketing
970-214-9683
Email: martin.smith@omron.com