VIKING LINE ABP - EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE


Maarianhamina, 2013-03-28 09:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Viking Line Abp                     PÖRSSITIEDOTE                 28.3.2013, klo 10.00

HALLITUKSEN EHDOTUKSET 19.4.2013 PIDÄTTÄVÄLLE VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE

Viitaten 26.3.2013 päivättyyn yhtiökokouskutsuun Viking Line Abp:n hallitus ehdottaa 19.4.2013 pidättävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle:

  • Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen.
    - Viking Line Abp:n hallitus ehdottaa, että osinkoa ei jaeta toimintavuodelta 2012.
  • Tilintarkastajien ja varatilintarkastajien lukumäärästä päättäminen
    - Hallitus, tilintarkastusvaliokunnan puuttuessa, ehdottaa, että valitaan kaksi varsinaista tilintarkastajaa ja yksi varatilintarkastaja.
     
  •   Tilintarkastajien palkkioista päättäminen.
    - Hallitus, tilintarkastusvaliokunnan puuttuessa, ehdottaa, että tilintarkastajille maksetaan palkkio laskun perusteella.
     
  •   Hallituksen jäsenten valitseminen
    - Hallitus, nimitysvaliokunnan puuttuessa, ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallituksen kokoonpanoa muutetaan seuraavasti: Hallituksen nykyisistä varajäsenistä Åsa Ceder on kieltäytynyt uudelleenvalinnasta. Hallitus ehdottaa, että Ulrica Danielsson valitaan yhtiön hallituksen uudeksi varajäseneksi. Muuten hallitus ehdottaa, että muut nykyiset hallituksen jäsenet ja varajäsenet valitaan uudelleen.

Hallituksella olisi seuraava kokoonpano, jos yhtiökokous hyväksyy ehdotuksen: puheenjohtaja Ben Lundqvist, varsinaiset jäsenet Nils-Erik Eklund, Trygve Eriksson, Erik Grönberg, Agneta Karlsson, Dick Lundqvist ja Lars G Nordström sekä varajäsenet Ulrica Danielsson, Stefan Lundqvist ja Johnny Rosenholm.

  •   Tilintarkastajien valitseminen
    - Hallitus, tilintarkastusvaliokunnan puuttuessa, ehdottaa, että varsinaisiksi tilintarkastajiksi tilikaudelle 2013 valitaan uudelleen KHT Johan Kronberg ja KHT Martin Grandell sekä varatilintarkastajaksi KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy.

Maarianhamina 28. maaliskuuta 2013

Viking Line Abp
Hallitus


Jan Hanses
Varatoimitusjohtaja

 

         VTJ Jan Hanses, puh. 018-27000, e-mail: jan.hanses@vikingline.com