Eolus säljer tre vindkraftverk till Wallenstam och förvärvar andel i Triventus

Hässleholm, SWEDEN


Hässleholm, 2013-12-30 16:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --
 

Eolus säljer tre vindkraftverk till Wallenstam och förvärvar samtidigt Wallenstams ägarandel om sex procent i Triventus AB.

Eolus och Wallenstam har tecknat avtal innebärande att Wallenstam köper tre Vestas V90 2,0 MW som är under uppförande i projekt Nyckeltorp i Skara kommun av Eolus. Parken väntas vara i drift under april 2014.

-Att Wallenstam återigen väljer Eolus som partner för sina vindkraftinvesteringar visar att vi lever upp till marknadens högt ställda krav och klarar av att leverera anläggningar av varierande storlek till olika typer av kunder säger Per Witalisson, VD för Eolus.

Eolus förvärvar samtidigt samtliga Wallenstams aktier i Triventus AB som uppgår till 6,3 procent av det totala antalet aktier i bolaget samt 37,5 procent i vindkraftsprojektet Lunnekullen i Tibro och Karlsborg kommuner där Eolus sedan tidigare äger 37,5 procent.

För ytterligare information kontakta:
Per Witalisson, VD, telefon 010-199 88 02
Johan Hammarqvist, kommunikationschef, telefon 010-199 88 10

Kort om Eolus
Eolus Vind är en av Sveriges ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden och Baltikum. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid etableringen av över 420 av de cirka 2 500 vindkraftverk som idag finns i Sverige. Eoluskoncernen äger och förvaltar för närvarande 43 vindkraftverk med en installerad effekt på 63 MW och en beräknad årlig produktion på ca 154 GWh miljövänlig el.

Eolus vind AB har cirka 3 100 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på NASDAQ OMX First North med Erik Penser Bankaktiebolag som certified adviser.


För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com


Attachments

131230 Pressmeddelande Eolus säljer tre vindkraftverk till Wallenstam.pdf