KEMPTEN, SAKSA--(Marketwired - May 20, 2014) - Dachser astuu Suomen maakuljetusmarkkinoille 1. kesäkuuta 2014. Tätä varten on perustettu Dachser Finland Oy -yhteisyritys. ACE Logistics Group, verkostokumppani, jonka pääkonttori sijaitsee Viron Tallinnassa ja jonka kanssa Dachser on tehnyt yhteistyötä Baltian maissa jo yli viidentoista vuoden ajan, omistaa viisikymmentä prosenttia yhteisyrityksen osakkeista.

Dachserin uusi sijaintipaikka Helsingin lähellä Vantaalla käsittää 1 200 neliömetrin suuruiset kauttakuljetus- ja varastotilat, ja sieltä on päivittäiset yhteydet Dachserin Euroopan-maakuljetusverkostoon. Suomesta tulevat tavarat toimitetaan kaikkialle Eurooppaan tarkkojen aikataulujen puitteissa Bratislavassa ja Überherrnissä sijaitsevien Euroopan-solmupisteiden sekä Saksan Bad Salzuflenin tavarankäsittelykeskuksen kautta. Tämä koskee myös kuljetuksia vastakkaiseen suuntaan eli Suomeen tulevia kuljetuksia. Oy Waco Finland, samassa paikassa Vantaalla toimiva lento- ja merirahtikuljetusten kumppaniyritys, huolehtii lisäksi yhteyksistä mannertenvälisille markkinoille. Dachser Air & Sea Logistics hankki omistukseensa tämän yhteisyrityksen osake-enemmistön vuonna 2013.

"Yhtenäiset IT-järjestelmät, yhdenmukaiset toiminta- ja laatustandardit, kiinteät aikataulut ja tiheä toimialaverkosto kaikkialla Euroopassa -- nämä ovat tärkeimmät edut suorasta yhteydestä Dachserin verkostoon. Suomen asiakkaat voivat hyötyä niistä välittömästi", kiteyttää Michael Schilling, Dachserin maantielogistiikan operatiivinen johtaja. "Samalla tämä askel tarkoittaa, että vahvistamme ja yhtenäistämme Pohjois-Euroopan maakuljetusverkostoamme."

"Vantaan sijaintipaikka on ihanteellinen, koska se on lähellä suomalaisia vienti- ja tuontiasiakkaita", kertoo Tuomas Leimio, Dachser Finland Oy:n toimitusjohtaja. "Loppujen lopuksihan 85 prosenttia Suomen maakuljetuksista tapahtuu Helsingin, Turun ja Tampereen muodostaman kolmion alueella. Näemme Suomen markkinoilla erinomaiset kasvumahdollisuudet, joita tukevat Dachserin maailmanlaajuinen verkosto ja sen erittäin kehittyneet prosessit ja IT-järjestelmät."

Lisäksi Dachser on läsnä Pohjois-Euroopan markkinoilla omien Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa sijaitsevien organisaatioidensa kautta, ja sen henkilökunnan määrä alueella on noin 500. Baltian maita Viroa, Latviaa ja Liettuaa palvelee ACE Logistics Group, Dachserin verkostokumppani, jolla on vuosikymmenien kokemus alalta.

Tietoja Dachserista:
Dachser on perheomistuksessa oleva yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Saksan Kemptenissä. Se on yksi Euroopan johtavia logistiikkapalvelujen tuottajia. Dachser tuottaa kattavia kuljetuslogistiikka- ja varastointipalveluja sekä asiakaskohtaisia palveluja kolmella liiketoiminta-alalla: Dachser European Logistics, Dachser Food Logistics ja Dachser Air & Sea Logistics. Kokonaisvaltaiset ja monialaiset palvelut, kuten sopimuslogistiikka, konsultointi- ja neuvontapalvelut sekä toimialakohtaiset ratkaisut täydentävät yrityksen tarjonnan. Saumaton kuljetusverkosto niin Euroopan alueella kuin muillakin mantereilla ja kaikissa sen järjestelmissä olennaisena osana oleva informaatioteknologia tuottavat älykkäitä logistiikkaratkaisuja kaikkialla maailmassa.

Dachserin henkilökunnan määrä vuonna 2013 oli 25 000, ja sillä oli 471 toimipaikkaa maailmanlaajuisesti. Yrityksen liikevaihto oli lähes 5 miljardia euroa ja hoidettujen kuljetusten määrä 70 miljoonaa.

Lisätietoja Dachser-yrityksen verkkosivuilla osoitteessa www.dachser.com

Contact Information:

DACHSER GmbH & Co. KG
Corporate Development, Strategy & Public Relations
Christian Weber
Memminger Straße 140
D-87439 Kempten
Puh.: +49 (0) 831 5916-1425
Faksi: +49 (0) 831 5916-8-1425
S-posti: christian.weber@dachser.com
Internet: www.dachser.com