Dėl AB DNB banko valdybos nario išrinkimo

AB DNB banko, įmonės kodas 112029270, PVM mokėtojo kodas LT120292716, buveinė J. Basanavičiaus g. 26, Vilnius, duomenys apie įmonę kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, stebėtojų taryba liepos 2 d. sprendimu naujuoju banko valdybos nariu išrinko Andrių Načajų, šiuo metu dirbantį DNB Baltijos šalių rinkų tarnybos vadovu. Kai jam bus suteiktas Lietuvos banko leidimas tapti valdybos nariu, A. Načajus taip pat taps banko prezidento pavaduotoju, atsakingu už verslo bankininkystės plėtrą. Numatoma, kad naująsias pareigas septynių narių AB DNB banko valdyboje A. Načajus pradės eiti nuo 2014 m. rugpjūčio 4 dienos.

A.Načajus (gimęs 1978 m.) yra Stokholmo ekonomikos mokyklos tarptautinio verslo ir ekonomikos mokslų magistras. DNB banke jis dirba nuo 2002 m. – šešerius metus buvo rinkų tarnybos DNB Markets vadovas Lietuvoje, po to dirbo DNB Markets rinkos tarnybos Baltijos šalims vadovu. Prieš pradėdamas karjerą banke, A. Načajus buvo vyresnysis Estijos investicijų bendrovės Trigon Capital projektų vadovas (1999-2002).

A.Načajui tapus AB DNB banko valdybos nariu, už DNB investicinės bankininkystės sritį Baltijos šalyse bus atsakingas Mindaugas Tutlys. Jis, kaip ir iki šiol, taip pat vadovaus DNB Markets veiklai Lietuvoje.

A.Načajus AB DNB banko akcijų neturi.

Bjornar Lund,  AB DNB banko prezidentas, valdybos pirmininkas

AB DNB banko atstovas spaudai Andrius Vilkancas yra emitento įgaliotas teikti papildomą informaciją apie esminį įvykį, tel. +370 5 239 3413