NASDAQ OMX COPENHAGEN BLIVER TIL NASDAQ COPENHAGEN

Nyt logo ringer i højere grad en klokke verden over

SWEDEN


København, 1. oktober, 2014 - NASDAQ OMX-koncernen ændrer i dag logo og varemærke til Nasdaq for tydeligere at markere selskabets globale forretning. I Danmark betyder det, at fondsbørsen ændrer logo og varemærke til Nasdaq Copenhagen.

 

“Navnet Nasdaq ringer i langt højere grad en klokke hos vores kunder og samarbejdspartnere herhjemme og verden over. Så det føles helt naturligt for os at forenkle logo og varemærke,” siger administrerende direktør på Nasdaq Copenhagen Bjørn Sibbern.

 

Siden NASDAQ og OMX fusionerede tilbage i 2008, har børsgruppen i omfang og forretningsfokus ændret sig markant. I dag driver Nasdaq virksomhed på seks kontinenter; står bag én ud at ti transaktioner med værdipapirer verden over og har 3.400 selskaber børsnoteret på Nasdaq’s markeder verden over til en samlet markedsværdi på mere end USD 8,5 billioner.

 

“Det at blive del af verdens største børsgruppe har været enormt positivt for den danske fondsbørs. Det har aldrig været så billigt og let at handle danske aktier for udenlandske og danske børsmæglere, og udlandets interesse har givet danske børsnoterede selskaber en større, international eksponering,” siger Bjørn Sibbern.

 

Dansk fondsbørs i europæisk top

Siden 2008 har udlandets handel med danske aktier været støt stigende, ligesom handelen med danske aktier i dag udgør en voksende andel af den samlede europæiske aktiehandel. Resultatet er, at den danske fondsbørs i dag er en af de europæiske fondsbørser, som har kunnet fastholde den største markedsandel af handelen med lokalt noterede aktier siden indførelsen af MiFID I, EU’s børsregulering fra 2007.

 

”75 procent af handelen med dansk-noterede aktier sker i dag på Nasdaq Copenhagen, sammenlignet med 60 procent for London Stock Exchange og 65 procent for eksempelvis Oslo Børs. Det er positivt for Danmark. Jo mere handel, der foregår lokalt, og ikke på et fremmed børsmarked, jo bedre kontrol og overvågning kan danske myndigheder og Nasdaq Copenhagen udføre og jo bedre står det danske aktiemarked som helhed,” siger Bjørn Sibbern.

 

Global koncern med lokal forankring

I løbet af de seneste 11 år er Nasdaq gået fra at være en privatejet virksomhed bestående af en enkelt amerikansk markedsplads til i dag at være en global og diversificeret koncern med stærk, lokal forankring.

 

Udover at tilbyde selskaber børsnoteringer, har Nasdaq på globalt plan 10.000 kunder, der benytter sig af den brede portefølje af produkter, tjenester og ydelser såsom det virtuelle bestyrelseslokale Directors Desk og software-værktøjer til at styrke investor relations og public relations.

 

Den nye bredde i Nasdaqs udbud har også været baggrunden for oprettelsen af fire forretningsenheder, der fremover vil bære navnene Tech (børsteknologi); Trade (handel og transaktion); Intel (markedsdata og indeks); samt List (børsnoteringer).

 

Navnet på den juridiske enhed bag fondsbørsen vil forblive uændret indtil videre og vil således fortsat være NASDAQ OMX Copenhagen A/S, ligesom vores indekse såsom OMX C20 CAP bibeholder OMX-navnet.

 

 

- // -

   

 

 

Media Relations Contact:
+      Javier Lopez Garrido
+      45 33 77 04 30
+      javier.lopez@nasdaq.com
 

 

 

 

 


Attachments

Nasdaq_1colorblueonwhite.jpg Nasdaq_RGB_onblack.jpg