EMSDETTEN, GERMANY--(Marketwired - Oct 23, 2014) - Enten du har "oppe uten" eller superflat takfordamper, fra nå av kan alle lastebilsjåfører velge fritt hvilket splitklimaanlegg som passer best. Grunnen til dette er at klimaspesialistene hos WAECO har utvidet den suksessrike CoolAir-serien igjen og kombinerer nå den ytelsessterke kompressorenheten SP 950C med to forskjellige fordamperenheter. På CoolAir SP 950I monteres uttaket på innsiden av kabinbakveggen, mens på CoolAir SP 950T gjemmer det seg i verdens flateste takenhet.

I den harde arbeidshverdagen har de forskjellige apparatene i WAECO CoolAir-serien i de siste årene overlevd. Som det mest populære stasjonære klimaanlegget er det stadig underveis på Europas veier på flere og flere lastebiler. Allikevel var noen lastebilsjåfører fortsatt tvunget, på grunn av førerhusets utforming, til å gi avkall på det avslappende komfortklimaet i pausene og den dermed tilknyttede, økte trafikksikkerheten. Dette skyldtes frem til nå for høye førerhus, spoilere eller overbygg som f.eks. på biltransportrailere. For disse "vanskelige tilfellene" har ekspertene hos WAECO utvidet CoolAir SP 950-familien: Ny på teamet er den elegante, antrasittfargede innendørs-fordamperenheten SP 950I som innlemmes harmonisk i designen i de fleste lastebilførerhusene og som gjør takmontering unødvendig. Luftstrøm og temperatur lar seg regulere komfortabelt per fjernkontroll eller med knappetrykk som vanlig. Utløpsventilene kan dreies og vris trinnløst.

Videre i programmet finnes den superflate takfordamperenheten CoolAir SP 950T, tildelt premien reddot design award, som passer til en monteringshøyde på bare 58 millimeter under spoilere eller overbygg uten problemer.

Den 1 000 watts sterke kompressoren i splitanlegget sørger ikke bare for behagelig temperatur inne. Systemet fukter samtidig luften etterpå og sørger dermed for restituerende søvn. Også monteringen av apparatene går raskt unna på grunn av det gjennomtenkte CoolAir-monteringskonseptet. Nevneverdige nedetider ved modernisering av lastebilen er derfor noe som tilhører fortiden. Det finnes skreddersydde monteringssett for alle vanlige kabiner fra DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania og Volvo. Installasjon av alle komponentene foretas da utelukkende på festepunktene fra fabrikk. Slik kan anlegget fjernes helt ved behov uten merker ettersom det ikke er nødvendig med boring eller skjæring ved montering.

Den kompakte kraftpakken forener dessuten alle fordeler ved WAECO CoolAir-serien: en mykstart-elektronikk og et innstillbart underspenningsvern til beskyttelse av kjøretøyets batteri, tre viftetrinn, en digital funksjonsvisning samt et fullstendig vedlikeholdsfri kjølemiddelkretsløp. Sist, men ikke minst, finnes det et egenprodusert installasjonssett for de populære MAN-modellene med TGS/TGX-XLX-kabiner, utelukkende for SP 950T.

Nettverket i Tyskland av WAECO CoolAir-servicepartnere sørger for kompetent rådgivning, faglig montering og for spesielt korte nedetider i tilfelle reparasjon. En oversikt over alle CoolAir-servicepartnerne finner du raskt på www.dometic-waeco.de/service-partner. Mer informasjon om WAECO CoolAir-programmet finner du under:

Contact Information:

Halvard Strand
Phone: +47 33 42 84 51
Fax: +47 33 42 84 59
Email: halvard.strand@dometic.com
www.dometicgroup.com