EMSDETTEN, GERMANY--(Marketwired - Oct 23, 2014) - Zonder of met super platte verdamperunit - vanaf nu kunnen alle vrachtwagenprofessionals zelf bepalen welke splitunit-airco het beste bij ze past. De aircospecialisten van WAECO hebben de succesvolle CoolAir-serie nog verder uitgebreid en combineren nu de sterke compressorunit SP 950C met twee verschillende verdamperunits. Bij de CoolAir SP 950I wordt de blazer aan de binnenkant van de cabineachterwand gemonteerd, terwijl de CoolAir SP 950T de platste dakunit ter wereld heeft.

In het alledaagse werk hebben de verschillende apparaten uit de WAECO CoolAir-serie hun nut in de afgelopen jaren bewezen. De favoriete stationaire airconditioning reist met steeds meer vrachtwagens mee op de Europese wegen. Helaas konden enkele chauffeurs tijdens hun rusttijden niet profiteren van het ontspannende klimaat en de daarmee gepaard gaande voordelen voor de verkeersveiligheid. Hun wagens hebben ofwel te hoge cabine, spoilers of en opbouw zoals bij autotransporters. Met het oog op deze chauffeurs hebben de experts van WAECO de CoolAir SP 950-serie uitgebreid. Nieuw is de elegante, antracietkleurige interieur verdamperunit SP 950I die zich harmonisch in het design van de meeste vrachtwagencabines voegt en een dakmontage onnodig maakt. Luchtstroom en temperatuur kunnen als vanouds comfortabel met afstandsbediening of met een druk op de knop worden geregeld. De blazers kunnen traploos gedraaid en gekanteld worden.

Ook in het programma: de met de reddot design award onderscheiden, super platte dakverdamperunit CoolAir SP 950T die met de minimale opbouwhoogte van slechts 58 millimeter zonder problemen onder spoilers en opbouw past.

De 1000 watt sterke compressor van de splitunit-airco zorgt echter niet alleen voor aangename binnentemperaturen. De lucht wordt meteen ook langdurig ontvochtigd waardoor chauffeurs beter kunnen slapen. Bovendien is de apparatuur dankzij het doordachte CoolAir-montageconcept snel gemonteerd. Dus geen lange uitvaltijden bij een montage achteraf. Er zijn op maat gesneden inbouwkits leverbaar voor alle gangbare cabines: DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania en Volvo. Alle componenten worden uitsluitend aan bestaande bevestigingspunten gemonteerd. Omdat bij de inbouw niet hoeft te worden geboord of gesneden, kan het systeem ook weer geheel worden gedemonteerd zonder dat je er iets van ziet.

De compacte krachtpatser verenigt bovendien alle verdere voordelen van de WAECO CoolAir-serie: Een softstart-elektronica en een instelbare onderspanningsbeveiliging om de wagenaccu te beschermen, drie ventilatorstanden, een digitale functie-indicatie en een geheel onderhoudsvrij koelcircuit. En niet in de laatste plaats is voor de SP 950T een speciale installatiekit beschikbaar voor de populaire MAN-modellen met TGS/TGX-XLX-cabine.

Het grote WAECO CoolAir-dealernetwerk staat garant voor competente adviezen, vakkundige inbouw en voor bijzonder korte uitvaltijden bij reparaties. Op www.dometic-waeco.de/service-partner vindt u een lijst met alle CoolAir-dealers. Meer informatie over het WAECO CoolAir-programma onder:

Contact informatie:

Karin Egbers
Email:
Karin.egbers@dometic.com