EMSDETTEN, GERMANY--(Marketwired - Oct 23, 2014) - Det spelar ingen roll om lastbilstaket är tomt eller utrustat med en kompakt förångare - nu kan alla lastbilsexperter fritt välja vilken split-klimatanläggning som passar dem bäst. Klimatspecialisterna från WAECO har fortsatt att utveckla den omtyckta CoolAir-serien och kombinerar nu den effektiva kompressorenheten SP 950C med två olika förångarenheter. På CoolAir SP 950I monteras luftutloppet på insidan av hyttens bakre vägg. På CoolAir SP 950T sitter utloppet i världens plattaste takenhet.

De senaste åren har de olika produkterna i WAECO CoolAir-serien visat sig särskilt lämpade för de tuffa villkor som vardagen på vägarna innebär. I egenskap av den mest omtyckta motoroberoende klimatanläggningen blir den en alltid vanligare syn på Europas vägar. Trots detta har vissa chaufförer, på grund av hyttens egenskaper, sett sig tvungna att avstå ett behagligt klimat i pauserna och alla fördelar som det för med sig, framför allt höjd säkerhet i trafiken. Anledningen till detta har hittills varit för höga hytter, en spoiler eller överbyggnader som på skåpbilar För dessa svåra fall har WAECOs experter utökat sin CoolAir SP 950-familj: Ny i teamet är den eleganta förångarenheten för innerutrymmet, SP 950I, som kommer i antracit. Enhetens utformning gör att den infogar sig harmoniskt i de flesta lastbilshytter och att en takmontering inte längre behövs. Som vanligt kan man smidigt ställa in luftström och temperatur med fjärrkontroll eller ett enkelt knapptryck. Luftmunstyckena kan steglöst roteras och tippas.

Programmet innehåller även den ytterst kompakta takmonterade förångarenheten CoolAir SP 950T, vinnare av reddot-Design-Award. Dess monteringshöjd på endast 58 mm gör att den enkelt kan monteras under spoiler eller överbyggnad.

Split-anläggningens 1 000 watt starka kompressor sörjer inte bara för bekväma temperaturer i hytten. Systemet avfuktar dessutom luften på samma gång, vilket sörjer för en vilsam sömn. Det genomtänkta CoolAir-monteringskonceptet gör dessutom monteringen ytterst praktisk. Långa avbrott vid eftermontering på lastbilar hör därmed till det förgångna. De skräddarsydda monteringssatserna finns för alla standardhytter från DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania och Volvo. Alla komponenter monteras på hytternas standardfästpunkter. Vid behov kan anläggningen enkelt demonteras eftersom inga borr- eller skärarbeten behövs.

Det kompakta kraftpaketet innehåller dessutom samtliga övriga fördelar som WAECO CoolAir Serie erbjuder: En mjukstartfunktion och ett inställbart underspänningsskydd som skonar fordonsbatteriet, tre fläktlägen, en digital display samt ett helt underhållsfritt köldmedelkretslopp. Sist men inte minst finns för SP 950T ett egentillverkat installationskit för de omtyckta MAN-modellerna med TGS/TGX-XLX-hytt.

Det landsomfattande nätet av WAECO CoolAir-servicepartners ger professionell rådgivning, utför professionella monteringar och håller avbrotten korta vid reparationer. Ett index över alla CoolAir-servicepartners hittar du enkelt på www.dometic-waeco.de/service-partner. Mer information om WAECO CoolAir finns följande ställen:

Contact Information:

Dometic Scandinavia AB
Anders Herdberg
info@dometic.se
www.dometicgroup.com