EMSDETTEN, DUITSLAND--(Marketwired - Oct 27, 2014) - Wat tot nog toe onmogelijk leek, is werkelijkheid geworden. De specialisten van WAECO presenteren de eerste compressorkoelbox ter wereld die tegelijkertijd etenswaren en dranken kan koelen en invriezen. Daarmee combineert de nieuwe WAECO CoolFreeze CFX 65 DZ alle mogelijkheden die tot nog toe voorbehouden waren aan koelkasten. De extreem krachtige compressorbox beschikt over een ruimte koelzone en een apart vriesvak met een volume van 17 liter. Verse levensmiddelen, drankflessen en diepvriesproducten kunnen zo onder optimale temperatuurcondities worden getransporteerd.

Bovendien biedt de WAECO CoolFreeze CFX 65 DZ alle voordelen van de veelvuldig onderscheiden CFX-koelboxserie, die dankzij de heavy duty-uitvoering geschikt is voor alle toepassingen, met speciale hoekverstevigingen, roestvaststalen scharnieren, een robuuste dekselcoating en stabiele klapbare draaggrepen die zelfs standhouden bij de sterkste belastingen. Daarbij zijn de boxen verbazend licht en gemakkelijk te transporteren.

De CoolFreeze CFX-boxen zijn voorzien van de bekende WAECO One-World-functie - dat betekent dat ze op alle stroombronnen kunnen worden aangesloten van 12 tot 240 volt. Dat is echter slechts één van de vele topdetails in deze hightech-serie die de harten van reizigers sneller doen kloppen: Zo houdt de drietraps accubewaker de motor steeds startklaar, een elektronische thermostaat met digitale temperatuurindicatie zorgt voor op de graad precies gekoelde spijzen en dranken, een USB-aansluiting laadt kleine apparaten op en het afneembare deksel met antislip-rubbermat kan zelfs als extra tafel aan boord of in de voortent worden gebruikt.

Als het vriesvak niet in gebruik is, kan de afscheiding eenvoudig worden verwijderd en ontstaat er in een handomdraai een 1-zonekoeling met uniforme temperatuurverdeling. Onafhankelijk van de gekozen indeling koelt de CoolFreeze CFX 65 DZ zelfs bij extreem hoge temperaturen tot -22 graden Celsius betrouwbaar -- en dat bij een indeling in de energie-efficiëntieklasse A+.
Ook de led-binnenverlichting die de gekoelde waren in het juiste licht zet levert een bijdrage aan de perfecte energiebalans.

De jongste telg uit de wereldwijd unieke CoolFreeze CFX-familie kost 959 euro. Het nieuw ontwikkelde draadloze WAECO-display vormt een zinvolle aanvulling op het aanbod. Daarmee worden de actuele koelboxtemperatuur, de aangesloten stroombron en de accubeveiligings- en alarminstellingen in de cockpit tijdens het rijden of op iedere binnen vijftien meter liggende plaats aangegeven. Het apparaat beschikt zowel over een visueel als akoestisch alarm en wordt naar keuze op de boordnetaansluiting via 12 en 24 volt of met gangbare AAA-batterijen gevoed. Het draadloze digitale display kost 49 euro.

Contact informatie:

Meer informatie over de WAECO CoolFreeze CFX 65 DZ krijgt u onder:

Karin Egbers
Email:
Karin.egbers@dometic.com