Maailmantalouden epävarmuus heijastuu turkiskauppaan, mutta muodin suosio jatkuu


Saga Furs Oyj    Mediatiedote     4.11.2014     klo 19.00

Turkis jatkaa suosiotaan muotibrändien mallistoissa. Kansainvälisten muotiviikkojen catwalk-lavoilla nähdyistä mallistoista yli 70 prosenttia sisälsi turkiksia. Saga Furs Oyj on kansainvälisen muotiteollisuuden johtava raaka-aineentoimittaja, jonka toiminnan arvopohjaan kuuluvat vastuullisuus ja jäljitettävyys.

Päämarkkina-alueiden, Kiinan ja Venäjän, taloudelliset haasteet tekevät tulevasta vähittäismyyntikaudesta epävarman. Tulevan talven sää ratkaisee pitkälti joulukuussa alkavan myyntisesongin onnistumisen.

- Positiivista on, että Kiinassa avataan uusia turkiskeskuksia eri puolille maata. Tänä vuonna avataan 800 liikettä pelkästään viidessä eri keskuksessa. Lisäksi Kiinan uusi vuosi on myöhemmin, jolloin tuleva vähittäismyyntikausi on pidempi kuin viime vuonna, Saga Furs Oyj:n toimitusjohtaja Pertti Fallenius sanoo tuottajille suunnatussa infotilaisuudessa Munsalassa tänään.

Suomalaisen turkiseläinkasvatuksen laadun jatkuva kehittäminen on suomalaisten vahvuus maailman minkki- ja kettumarkkinoilla. Ostajat ovat entistä tarkempia laadun suhteen. Saga Furs panostaa koneellisen lajittelun lisäämiseen, joka entisestään lisää lajittelun luotettavuutta ja tehostaa toimintaa.

Viime vuonna alkanut myyntiyhteistyö pohjoisamerikkalaisten American Legend- ja Fur Harvesters Auction Inc. -huutokauppaliikkeiden kanssa onnistui hyvin ja toi myös Saga Fursille ennätysmäärän ostajia. Yhteistyö jatkuu ja järjestämme jälleen myyntikauden suurimmat ja monipuolisemmat huutokaupat. Vantaalla tarjotaan kaudella 2014/2015 lähes 13 miljoonaa minkkiä, 2,3 miljoonaa kettua sekä laaja valikoima riistaturkiksia. Näistä 8,5 miljoonaa minkinnahkaa ja 2,2 ketun- ja suomensupinnahkaa kuuluvat Saga Furs Oyj:n valikoimiin, Fallenius toteaa. 

Saga Furs Oyj:n uuden myyntikauden ensimmäinen huutokauppa järjestetään 18. - 21.12.2014

Lisätietoja: viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Päivi Mononen-Mikkilä, puh. 050 5120 322