2014 m ,,Utenos trikotažo“ grupė uždirbo 4,2 mln. Lt veiklos pelno

AB „Utenos trikotažas“ grupė per 2014 m. 9 mėn. uždirbo 4,2 mln. Lt (1,2 mln. EUR) veiklos pelno, kai per tą patį 2013 m. laikotarpį veiklos pelnas siekė 1,1 mln. Lt (0,3 mln. EUR).

AB „Utenos trikotažas“ per 2014 m. 9 mėn. uždirbo 2,3 mln. Lt (0,7 mln. EUR) veiklos pelno, kai per 2013 m. tuo pačiu metu buvo patirta 0,05 mln. Lt (0,02 mln. EUR) veiklos nuostolio.

„Gerėjantys įmonės veiklos rezultatai rodo, kad naujoji „Utenos trikotažo“ strategija, orientuotis į aukštesnės pridėtinės vertės produkcijos gamybą, įgauna pagreitį. Ypač auga gaminių iš vilnos ir įvairių modifikacijų su vilna pardavimai ir pelningumas. Praėjusią savaitę Vilniuje  atidaryta pirmoji „ABOUT Baltic Underwear“ parduotuvė, kuri padės šio prekės ženklo žinomumo didinimui ir planuojamam franšizės verslo modelio vystymui. Didžiausias dėmesys ir toliau išlieka inovatyvių medžiagų kūrimui ir naujų klientų paieškai“, - sako AB „Utenos trikotažas“ generalinis direktorius Gintautas Bareika.

Finansinėje veikloje apskaitytas Ukrainos valiutos kurso (UAH) nuvertėjimo nuostolis dėl politinės situacijos Ukrainoje iš esmės neturėjo įtakos nei grupės, nei bendrovės pinigų srautams, tačiau per 2014 m. 9 mėn. konsoliduotus grupės rezultatus pablogino 6,6 mln. Lt (1,9 mln. EUR), kai tuo tarpu 2013 m. analogišku laikotarpiu Ukrainos valiutos kurso (UAH) pokytis buvo neigiamas ir lygus 0,6 mln. Lt (0,2 mln. EUR).

Tai lėmė, jog per 2014 m. 9 mėn. AB ,,Utenos trikotažas“ grupė patyrė 4,3 mln. Lt (1,2 mln. EUR) nuostolio iki mokesčių, kai per 2013 m. 9 mėn.  patirta 1,5 mln. Lt (0,4 mln. EUR) nuostolio iki mokesčių.

Šis labiau techninis valiutinių straipsnių perskaičiavimo rezultatas nėra susijęs su bendrovės (Grupės) įprastine veikla, tačiau, įtrauktas į pelno/nuostolio ataskaitą, reikšmingai įtakoja rezultatus. Bendrovė konsultuojasi su nepriklausomais auditoriais ir ieško sprendimo, kaip įmonės finansinėje atskaitomybėje šį techninį valiutos kurso svyravimą atspindėti tinkamai.

Per 2014 m. 9 mėn. AB ,,Utenos trikotažas“ uždirbo 0,4 mln. Lt (0,1 mln. EUR) pelno iki mokesčių, kai per 2013 m. tą patį laikotarpį patyrė 1,8 mln. Lt (0,5 mln. EUR) nuostolio iki mokesčių.

Daugiau informacijos  apie esminį įvykį gali suteikti AB „Utenos trikotažas“  generalinis  direktorius Gintautas Bareika, tel. 8 389 51445.

Pasirašydamas šį informacinį pranešimą patvirtinu, kad pateikta informacija yra išsami ir teisinga.

AB ,,Utenos trikotažas“ generalinis direktorius Gintautas Bareika

Attachments