LOS ANGELES, CA--(Marketwired - Jan 12, 2015) - Levine Leichtman Capital Partners ("LLCP"), een toonaangevende Amerikaanse participatiemaatschappij met een focus op het midden- en kleinbedrijf, maakt vandaag bekend dat het een nieuw fonds van 100 miljoen euro voor investeringen in Europa heeft opgehaald, Levine Leichtman Capital Partners Europe, L.P.

LLCP heeft een geschiedenis van succesvol investeren in Europa sinds de opening van haar kantoor in London in 2010. Het bedrijf heeft onlangs Wouter Snoeijers aangesteld als Managing Director verantwoordelijk voor het leiding geven aan het kantoor in Nederland en het vinden en uitvoeren van investeringen in continentaal Europa. LLCP's investeringsstrategie biedt een alternatief dat minder verwaterend is voor bedrijfseigenaren en ondernemers dan traditionele private equity en een beter risico-gewogen rendement voor investeerders door de manier waarop het eigen vermogen word gestructureerd.

Lauren B. Leichtman, medeoprichter en CEO van Levine Leichtman Capital Partners: "We zijn erg enthousiast over het sluiten van ons Europese investeringsfonds en geloven dat dit het begin is van een lange en duurzame aanwezigheid op het Europese vasteland. LLCP is ideaal gepositioneerd in Europa om onze strategie uit te voeren van het verstrekken van kapitaal aan toonaangevende MKB ondernemingen. Het fonds is een natuurlijke uitbreiding van ons platform en onze investeerders zullen profiteren van de 30 jaar ervaring in het genereren van consistente en zeer aantrekkelijke rendementen door de economische cyclus heen.

Voor zijn toetreding tot LLCP was Snoeijers Director Private Equity bij PGGM, een van de grootste institutionele investeerders in Europa. Hij was medeverantwoordelijk voor het beheer van een private equity investeringsprogramma van 2 miljard euro per jaar en was lid van het Private Equity investeringscomité. Daarvoor werkte Snoeijers zeven jaar bij Permira, een Europese private equity investeerder, in uiteenlopende rollen, waaronder hoofd Nederland en België.

Voor meer informatie, zie http://www.llcp.com .

About Levine Leichtman Capital Partners

LLCP heeft sinds haar oprichting c. 7,0 miljard dollar aan institutioneel kapitaal beheerd voor investeringen in het MKB in met name Amerika en Europa. LLCP investeert via participatiemaatschappijen en verschillende fondsen voor schuldpapier. LLCP investeert op dit moment via Levine Leichtman Capital Partners V, L.P., Levine Leichtman Capital Partners SBIC Fund, L.P., Levine Leichtman Capital Partners Private Capital Solutions, L.P. en Levine Leichtman Capital Partners Europe, L.P. Levine Leichtman Capital Partners heeft in het verleden geïnvesteerd in o.a. Santa Cruz Nutritionals, CiCi's Pizza, Hackney Ladish en Jon Douglas Real Estate Group. LLCP heeft vestigingen in Los Angeles, New York, Dallas, Chicago, Londen, Den Haag en Dubai.

Contact informatie:

Contactpersoon:
Wouter Snoeijers
wsnoeijers@llcp.com
1 (213) 270-1638