Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Genmab A/S


Selskabsmeddelelse

  • Genmab A/S afholder generalforsamling den 26. marts 2015

København, Danmark, 3. marts 2015 – Genmab A/S (OMX: GEN) afholder ordinær generalforsamling torsdag den 26. marts 2015 kl. 14.00 i Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, 1577 København V.

Dagsorden:

1. Bestyrelsens beretning om Selskabets virksomhed i det forløbne år.

2. Fremlæggelse af revideret årsrapport for 2014 til godkendelse og meddelelse af decharge til bestyrelse og direktion.

3. Beslutning om anvendelse af overskud i henhold til den godkendte årsrapport.

(a) Valg af medlemmer til bestyrelsen. 

(b) Valg af revisor.

(c) Forslag fra bestyrelsen:

4. Godkendelse af bestyrelsens vederlag for 2015.

5. Ændring af NASDAQ OMX Copenhagen A/S’ varemærke i § 8 i Selskabets vedtægter.

6. Ændring af fristen for afgivelse af brevstemme i § 10 i Selskabets vedtægter. 

7. Bemyndigelse af generalforsamlingens dirigent.

8. Eventuelt.

Fuldstændige forslag

Ad. dagsordenens pkt. 1:

Bestyrelsen indstiller, at beretningen tages til efterretning.

Ad. dagsordenens pkt. 2:

Det foreslås, at årsrapporten godkendes, og at der meddeles decharge til bestyrelse og direktion.

Ad. dagsordenens pkt. 3:

Det foreslås, at overskuddet for regnskabsåret 2014 på DKK 362 mio. overføres til næste år ved indregning i overført resultat.

Ad. dagsordenens pkt. 4:

I henhold til vedtægternes § 12 vælges medlemmer til Selskabets bestyrelse for perioder på ét år. Valgperioden for Mats Pettersson, Anders Gersel Pedersen, Burton G. Malkiel og Hans Henrik Munch-Jensen udløber ved afholdelsen af denne generalforsamling. Bestyrelsen foreslår genvalg af Mats Pettersson, Anders Gersel Pedersen og Burton G. Malkiel for en etårig periode. Hans Henrik Munch-Jensen genopstiller ikke.

Bestyrelsen foreslår endvidere, at Paolo Paoletti og Pernille Erenbjerg vælges som nye medlemmer af Selskabets bestyrelse for en etårig periode, således at bestyrelsen kommer til at bestå af fem generalforsamlingsvalgte medlemmer.

Det er bestyrelsens vurdering, at den foreslåede sammensætning af bestyrelsen vil sikre en god overgang og overdragelse af viden til de nye bestyrelsesmedlemmer, som foreslås valgt. Forøgelsen af antallet af generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer tilsigtes at være for en etårig overgangsperiode og forventes således ikke at blive permanent.

Om Mats Pettersson, B.Sc.
Svensk, 69, mand
Bestyrelsesformand (uafhængig, generalforsamlingsvalgt). Formand for Nominerings- og corporate governance-komitéen og medlem af Revisionskomitéen og Vederlagskomitéen.
Valgt første gang i 2013, nuværende valgperiode udløber i 2015.
Særlige kompetencer
Stor erfaring fra internationale forskningsbaserede biotek- og medicinalvirksomheder. Grundlægger og CEO i SOBI AB. Ansvarlig for en række vidtgående forretningsudviklingsaftaler og medlem af forskellige direktionsudvalg hos Pharmacia.
Nuværende bestyrelsesposter
Medlem: Photocure ASA.
Formand: Moberg Pharma AB.

Om Anders Gersel Pedersen, M.D., ph.d.
Dansk, 63, mand
Næstformand (uafhængig, generalforsamlingsvalgt). Formand for Vederlagskomitéen og medlem af Nominerings- og corporate governance-komitéen.
Valgt første gang i 2003, nuværende valgperiode udløber i 2015.
Særlige kompetencer
Erfaring med virksomhedsledelse inden for den farmaceutiske industri, herunder ekspertise inden for klinisk forskning, udvikling, regulatoriske forhold og product life cycle-management.
Nuværende stilling, herunder ledelsesposter
Executive Vice President, Research & Development hos H. Lundbeck A/S.
Nuværende bestyrelsesposter
Medlem: ALK-Abelló A/S.
Næstformand: Bavarian Nordic A/S.

Om Burton G. Malkiel, ph.d.
Amerikansk, 82*, mand
Bestyrelsesmedlem (uafhængig, generalforsamlingsvalgt). Formand for Revisionskomitéen.
Valgt første gang i 2007, nuværende valgperiode udløber i 2015.
Særlige kompetencer
Omfattende erfaring inden for økonomi og finans, især i relation til værdifastsættelse af værdipapirer og corporate finance samt betydelig bestyrelses- og revisionskomitéerfaring.
Nuværende stilling, herunder ledelsesposter
Chemical Bank Chairman’s Professor Emeritus of Economics ved Princeton University og Chief Investment Officer hos Wealthfront, Inc. Nuværende bestyrelsesposter
Medlem: Vanguard Group Ltd., Theravance Biopharma, Inc., American Philosophical Society og Maldeb Foundation.
Formand for revisionskomité: Theravance Biopharma, Inc.
Medlem af investeringskomité: American Philosophical Society og Maldeb Foundation.

Om Paolo Paoletti, M.D.
Italiensk (amerikansk statsborger), 64, mand
Uafhængig
Særlige kompetencer
Stor erfaring inden for forskning, udvikling og kommercialisering i medicinalindustrien. Har stået for indlevering med efterfølgende godkendelse af ansøgninger om nye cancerlægemidler og nye indikationer i USA og Europa. Ansvarlig for syv nye lægemidler til cancerpatienter i løbet af sine 10 år hos GlaxoSmithKline og ét nyt cancerlægemiddel under sin ansættelse hos Eli Lilly.
Nuværende stilling, herunder ledelsesposter
President, Oncology Business Unit hos GlaxoSmithKline (fratræder 3. april 2015).
Nuværende bestyrelsesposter
Medlem: PsiOxus Therapeutics Limited og NuCana BioMed Limited.

Om Pernille Erenbjerg
Dansk, 47, Kvinde
Uafhængig
Særlige kompetencer
Direktionserfaring og bred erhvervserfaring fra telekommunikationsbranchen. Bred baggrund inden for økonomi, herunder aktiemarkederne samt aktie- og obligationsinvestorer. Baggrund som statsautoriseret revisor. Ansvarlig for omfattende omstruktureringer i komplekse organisationer, herunder fusioner og opkøb.
Nuværende stilling, herunder ledelsesposter
Deputy CEO og Group CFO hos TDC A/S.
Nuværende bestyrelsesposter
Medlem: DFDS A/S og Det Kongelige Teater.
Formand for revisionskomité: DFDS A/S.
Medlem af skattepolitisk udvalg i Dansk Industri.

* Burton G. Malkiel er 82 år og har således overskredet den vedtægtsfastsatte aldersgrænse, jf. § 12. Genvalg kræver derfor, at forslaget tiltrædes med samme flertal, som der kræves til vedtagelse af en vedtægtsændring.

Ad. dagsordenens pkt. 5:

Bestyrelsen foreslår genvalg af PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, som Selskabets valgte revisor. 

Ad. dagsordenens pkt. 6 (a):

Bestyrelsen foreslår, at bestyrelsesmedlemmers basishonorar forhøjes fra kr. 260.000 til kr. 300.000, samt at næstformanden honoreres med to gange det forhøjede basishonorar, og formanden honoreres med tre gange det forhøjede basishonorar. Ud over disse honorarer stilles der forslag om, at honoraret for medlemskab af bestyrelseskomitéerne forhøjes fra op til kr. 50.000 til op til kr. 75.000 per medlemskab, at komiteformanden honoreres med op til kr. 150.000, samt at honoraret per komitémøde forhøjes fra kr. 7.500 til kr. 9.000. Bestyrelsesmedlemmer honoreres derudover med aktiebaserede instrumenter i form af restricted stock units indenfor de rammer, der er beskrevet og vedtaget i Selskabets retningslinjer for incitamentsaflønning af bestyrelsen og direktionen.

Ad. dagsordenens pkt. 6 (b):

Da NASDAQ OMX Copenhagen A/S har ændret varemærke fra NASDAQ OMX Copenhagen til Nasdaq Copenhagen, foreslår bestyrelsen, at vedtægternes § 8 opdateres med det nye navn. Henvisningen til NASDAQ OMX Copenhagen i vedtægternes Bilag C opdateres tilsvarende.

Efter vedtagelsen af dette forslag, vil den ændrede § 8 have følgende ordlyd:

Ӥ 8:

Selskabets generalforsamlinger afholdes i Københavns kommune eller i Storkøbenhavn.

Ordinære generalforsamlinger afholdes hvert år inden fire (4) måneder efter regnskabsårets udløb.

Ekstraordinære generalforsamlinger skal afholdes, når bestyrelsen eller den generalforsamlingsvalgte revisor har forlangt det eller såfremt skriftlig anmodning til bestyrelsen med angivelse af et bestemt emne, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, fremkommer fra aktionærer, der ejer mindst 1/20 af aktiekapitalen. Efter modtagelsen af en sådan anmodning skal bestyrelsen foretage indkaldelse inden 14 dage og med kortest muligt varsel.

Generalforsamlinger indkaldes af bestyrelsen med mindst tre (3) ugers og højst fem (5) ugers varsel ved bekendtgørelse indrykket i Erhvervsstyrelsens it-system, ved bekendtgørelse til Nasdaq Copenhagen samt ved offentliggørelse på selskabets hjemmeside (www.genmab.com). Indkaldelsesvarslet regnes fra den første bekendtgørelse. Indkaldelse sker endvidere ved meddelelse til alle i ejerbogen noterede aktionærer, der har fremsat begæring herom, til den adresse, herunder e-mailadresse, jf. § 16, de har opgivet til selskabet.

Forslag fra aktionærers side må for at komme til behandling på den ordinære generalforsamling være indgivet skriftligt til bestyrelsen senest seks (6) uger før generalforsamlingens afholdelse.”

Ad. dagsordenens pkt. 6 (c):

Bestyrelsen foreslår, at fristen for Selskabets modtagelse af brevstemmer i vedtægternes § 10 ændres fra kl. 10.00 to dage inden generalforsamlingens afholdelse til kl. 10.00 dagen inden generalforsamlingens afholdelse.

Efter vedtagelsen af dette forslag, vil den ændrede § 10 have følgende ordlyd:

Ӥ 10:

Hvert aktiebeløb på 1 kr. giver én stemme.

Møde- og stemmeret på generalforsamlingen tilkommer den, der én uge inden afholdelse af generalforsamling er noteret som aktionær i ejerbogen eller den, fra hvem selskabet senest én uge inden afholdelse af generalforsamlingen har modtaget henvendelse med henblik på indførelse i ejerbogen. Møderet på generalforsamlingen er endvidere betinget af, at adgangskort er indhentet hos selskabet senest tre (3) dage før afholdelsen af generalforsamlingen.

Aktionæren kan møde personligt eller ved fuldmægtig, og kan møde sammen med en rådgiver, ligesom en fuldmægtig kan møde sammen med en rådgiver. Stemmeret kan udøves i henhold til fuldmagten, når den befuldmægtigede mod aflevering af sin fuldmagt har løst adgangskort til at møde på fuldmagtsgiverens vegne. Fuldmægtigen skal fremlægge skriftlig og dateret fuldmagt.

Enhver aktionær kan brevstemme, dvs. stemme skriftligt inden generalforsamlingen afholdes. Brevstemmen skal i givet fald være modtaget af selskabet kl. 10.00 dagen inden generalforsamlingens afholdelse. For at sikre identifikation af den enkelte aktionær, der udnytter sin ret til at brevstemme, skal brevstemmen være underskrevet af aktionæren samt med blokbogstaver eller trykte bogstaver angive dennes fulde navn og adresse samt VP-referencenummer. Såfremt aktionæren er en juridisk person, skal dennes CVR-nr. eller anden tilsvarende identifikation tillige være tydeligt anført i brevstemmen.”

Ad. dagsordenens pkt. 7:

Bestyrelsen foreslår, at dirigenten bemyndiges til at foretage registrering hos Erhvervsstyrelsen af de vedtægtsændringer, som vedtages på generalforsamlingen, samt at dirigenten bemyndiges til at foretage de ændringer og tilføjelser i det vedtagne, i vedtægterne og i øvrige forhold, som Erhvervsstyrelsen måtte kræve for at registrere det på generalforsamlingen vedtagne.

Genvalg af Burton G. Malkiel under dagsordenens punkt 4 samt vedtagelse af forslag under dagsordenens punkt 6 (b) og 6 (c) om ændring af Selskabets vedtægter kræver, at forslaget tiltrædes med et flertal på mindst 2/3 af såvel de afgivne stemmer som af den på generalforsamlingen repræsenterede stemmeberettigede aktiekapital.

Selskabets aktiekapital udgør 56.967.419 kr., fordelt i aktier á 1 kr. eller multipla heraf. Hvert aktiebeløb på 1 kr. giver én stemme. 

__________

I overensstemmelse med selskabslovens § 99 vil følgende dokumenter blive lagt på Selskabets hjemmeside (www.genmab.com) senest den 4. marts 2015: (1) indkaldelsen til generalforsamlingen, (2) oplysning om det samlede antal aktier og stemmerettigheder i Selskabet på datoen for indkaldelsen, (3) dagsordenen, (4) de fuldstændige forslag, der fremsættes for generalforsamlingen, (5) årsrapporten for 2014 og (6) blanketter til brug for tilmelding til generalforsamlingen samt eventuel stemmeafgivelse ved fuldmagt og ved stemmeafgivelse per brev. 

Registreringsdato: En aktionærs ret til at deltage i og afgive stemmer på generalforsamlingen fastsættes i forhold til de aktier, aktionæren besidder på registreringsdatoen torsdag den 19. marts 2015.

Adgangskort: Adgangskort kan rekvireres senest fredag den 20. marts 2015 på følgende måder:

  • Ved elektronisk tilmelding senest kl. 23.59 på Selskabets hjemmeside www.genmab.com eller på VP Investor Services A/S’ hjemmeside www.vp.dk/gf, eller
  • Ved returnering af tilmeldingsblanketten til VP Investor Services A/S, Weidekampsgade 14, 2300 København S i udfyldt og underskrevet stand eller per fax 43 58 88 67 senest kl. 23.59, eller
  • Ved personlig eller skriftlig henvendelse senest kl. 10.00 til Genmab A/S, Investor Relations, Bredgade 34E, 1260 København K, eller
  • Ved telefonisk henvendelse senest kl. 10.00 til VP Investor Services A/S på telefon 43 58 88 66. 

Fuldmagt: Aktionærer, der ikke forventer at kunne være til stede på generalforsamlingen, kan vælge at:

  • Give fuldmagt til en af aktionæren udpeget person. Fuldmægtige skal indløse adgangskort som anført ovenfor, eller
  • Give fuldmagt til bestyrelsen. Stemmerne vil i så fald blive anvendt i overensstemmelse med bestyrelsens anbefaling, eller
  • Give afkrydsningsfuldmagt til bestyrelsen ved at afkrydse, hvordan stemmerne ønskes afgivet.

Via Selskabets hjemmeside www.genmab.com eller på www.vp.dk/gf kan der elektronisk afgives fuldmagt til bestyrelsen om afstemning efter bestyrelsens anbefaling eller ved afkrydsning i de enkelte felter på den elektroniske fuldmagtsblanket. Dette skal ske senest fredag den 20. marts 2015 kl. 23.59. Hvis fuldmagtsblanketten anvendes, skal den returneres i udfyldt og underskrevet stand til VP Investor Services A/S, Weidekampsgade 14, 2300 København S per brev, scannet per e-mail til vpinvestor@vp.dk eller på fax 43 58 88 67, således at den er VP Investor Services A/S i hænde senest fredag den 20. marts 2015 kl. 23.59.

Brevstemme: Aktionærer, der ikke forventer at kunne være til stede på generalforsamlingen, kan også vælge at brevstemme:

Via Selskabets hjemmeside www.genmab.com eller på www.vp.dk/gf kan der afgives brevstemme. Dette skal ske senest tirsdag den 24. marts 2015 kl. 10.00. Hvis brevstemmeblanketten anvendes, skal den returneres i udfyldt og underskrevet stand til VP Investor Services A/S, Weidekampsgade 14, 2300 København S per brev, scannet per e-mail til vpinvestor@vp.dk eller på fax 43 58 88 67, således at den er VP Investor Services A/S i hænde senest tirsdag den 24. marts 2015 kl. 10.00.

Bemærk venligst, at der kan afgives enten fuldmagt eller brevstemme, men ikke begge dele.

Aktionærer, der allerede har modtaget adgangskort, men som er blevet forhindret i at deltage i den ordinære generalforsamling, bedes venligst meddele Selskabet herom – gerne inden fredag den 20. marts 2015.

Spørgsmålsret: Aktionærerne kan forud for generalforsamlingen skriftligt stille spørgsmål til Selskabets ledelse om forhold af betydning for bedømmelsen af årsrapporten for 2014, Selskabets stilling i øvrigt eller om de øvrige forhold, hvorom der skal træffes beslutning på generalforsamlingen. Tilsvarende gælder om Selskabets forhold til andre selskaber i Genmab-koncernen. En aktionær, der ønsker at benytte sig af sin spørgsmålsret, skal sende spørgsmålet per brev til Rachel Curtis Gravesen, Senior Vice President, Investor Relations & Communication eller per e-mail på r.gravesen@genmab.com. Besvarelsen kan ske skriftligt, herunder ved at svaret gøres tilgængeligt på Selskabets hjemmeside (www.genmab.com). Besvarelsen kan undlades, såfremt spørgeren ikke er repræsenteret på generalforsamlingen. Aktionærerne kan endvidere på generalforsamlingen mundtligt stille spørgsmål til Selskabets ledelse om de nævnte forhold, ligesom der på generalforsamlingen mundtligt kan stilles spørgsmål om årsrapporten for 2014 til Selskabets generalforsamlingsvalgte revisor.
 

Om Genmab A/S
Genmab er et børsnoteret internationalt bioteknologisk selskab, som specialiserer sig i at skabe og udvikle differentierede humane antistoflægemidler til behandling af cancer. Selskabet er stiftet i 1999 og har i dag ét antistof, Arzerra® (ofatumumab) på markedet til behandling af visse indikationer inden for kronisk lymfatisk leukæmi og daratumumab i den sene fase af klinisk udvikling til behandling af myelomatose. Genmab har yderligere en klinisk pipeline med programmer i både sen og tidlig fase samt en innovativ præklinisk pipeline. Genmabs teknologibase består af validerede og egenudviklede næste-generations antistofteknologier – DuoBody® platformen til generering af bispecifikke antistoffer og HexaBody™ platformen, som skaber antistoffer med forbedret effektorfunktion. Genmabs omfattende antistofekspertise ventes at føre til en strøm af fremtidige produktkandidater. Partnerskaber vedrørende udvalgte innovative produktkandidater og teknologier er et primært fokusområde i Genmabs strategi, og selskabet samarbejder med førende farmaceutiske og bioteknologiske selskaber. For yderligere oplysninger henvises til www.genmab.com.

Kontakt:
Rachel Curtis Gravesen, Senior Vice President, Investor Relations & Communications
T: +45 33 44 77 20; M: +45 25 12 62 60; E: r.gravesen@genmab.com

Denne selskabsmeddelelse indeholder fremadrettede udsagn. Ord som ”tror”, ”forventer”, ”regner med”, ”agter” og ”har planer om” og lignende udtryk er fremadrettede udsagn. De faktiske resultater eller præstationer kan afvige væsentligt fra de fremtidige resultater eller præstationer, der direkte eller indirekte er kommet til udtryk i sådanne udsagn. De væsentlige faktorer, som kunne bevirke at vore faktiske resultater eller præstationer afviger væsentligt, inkluderer bl.a., risici forbundet med præklinisk og klinisk udvikling af produkter, usikkerheder omkring udfald af og gennemførelse af kliniske forsøg herunder uforudsete sikkerhedsspørgsmål, usikkerheder forbundet med produktfremstilling, manglende markedsaccept af vore produkter, manglende evne til at styre vækst, konkurrencesituationen vedrørende vort forretningsområde og vore markeder, manglende evne til at tiltrække og fastholde tilstrækkeligt kvalificerede medarbejdere, manglende adgang til at håndhæve eller beskytte vore patenter og immaterielle rettigheder, vort forhold til relaterede selskaber og personer, ændringer i og udvikling af teknologi, som kan overflødiggøre vore produkter samt andre faktorer. For yderligere oplysninger om disse risici henvises til afsnit vedrørende risiko i Genmabs seneste finansielle rapporter, som er tilgængelige på www.genmab.com.  Genmab påtager sig ingen forpligtigelser til at opdatere eller revidere fremadrettede udsagn i denne selskabsmeddelelse og bekræfter heller ikke sådanne udsagn i forbindelse med faktiske resultater, medmindre dette kræves i medfør af lov.

Genmab A/S og dets datterselskaber ejer følgende varemærker: Genmab®, det Y-formede Genmab logo®, Genmab i kombination med det Y-formede Genmab logo™, DuoBody logoet™, HexaBody logoet™, HuMax®, HuMax-CD20®, DuoBody®, HexaBody™ og UniBody®. Arzerra® er et registreret varemærke tilhørende GSK group of companies. 

Selskabsmeddelelse nr. 07
CVR-nr. 2102 3884

Genmab A/S
Bredgade 34E
1260 København K
Danmark


Attachments

07 2015 AGM calling_030315_dk.pdf