Par "CBL Asset Management" IPAS valdes sastāva paplašināšanu


"CBL Asset Management"PAS (turpmāk – Sabiedrība) paziņo, ka ar 2015.gada 29.janvāra Sabiedrības padomes lēmumu tika paplašināts Sabiedrības valdes sastāvs.

Sabiedrības valdes sastāvs no 2 valdes locekļiem tika paplašināts līdz 4 valdes locekļiem.

Šobrīd Sabiedrības valdes sastāvā ir valdes priekšsēdētājs Uldis Upenieks, valdes loceklis Zigurds Vaikulis un jaunievēlētie valdes locekļi: Andris Kotāns un Lolita Sičeva. Izmaiņas valdes sastāvā reģistrētas Uzņēmumu reģistrā 2015.gada 11.maijā.

Andris Kotāns Citadeles grupā strādā kopš 2007.gada. A.Kotāns karjeru finanšu sfērā sāka 2001.gadā kā audita konsultants auditorkompānijā Ernst & Young. 2005.gadā viņš sāka darbu IPS "Hansa Fondi", sākotnēji kā finanšu tirgus analītiķis, vēlāk kā fondu pārvaldnieks. 2007.gadā viņš nolēma pievienoties lielākajai vietēji bāzētajai aktīvu pārvaldītāju komandai IPAS „Parex Asset Management” sastāvā. Šo gadu laikā A.Kotāns ir uzkrājis plašu pieredzi dažādu ieguldījumu portfeļu pārvaldīšanā, vienlaikus saglabājot fokusu uz Austrumeiropas un attīstības valstu obligāciju tirgiem. Viņa vadībā vairāki IPAS „CBL Asset Management” pārvaldītie fondi ir sasnieguši un turpina saņemt augstākās raudzes starptautisku atzinību, tai skaitā obligāciju fonds CBL Eastern Europe Bond Fund ir novērtēts ar augstāko iespējamo aģentūras Morningstar piecu zvaigžņu vērtējumu. A.Kotāns darbojas arī kā Sabiedrības pārvaldīto 2. un 3.pensiju plānu investīciju komitejas loceklis. A.Kotāns ir starptautiskā investīciju un finanšu profesionāļu institūta CFA (Chartered Financial Analyst Institute) biedrs kopš 2007.gada, viņš ir ieguvis maģistra grādu ekonomikā Centrāleiropas Universitātē un bakalaura grādu ekonomikā un biznesa vadībā Rīgas Ekonomikas augstskolā.

Lolita Sičeva Citadeles grupā strādā kopš 2005.gada. Karjeru finanšu sfērā viņa sāka jau 1995. gadā kā projektu vadītāja ieguldījumu fondu un privāto pensiju fondu izveidošanas jomā. 2005.gadā sāka darbu AS "Parex Asset Management" kā Klientu pārraudzības daļas vadītāja, savukārt pēc gada pieņēma izaicinājumu turpināt karjeru dzīvības apdrošināšanas jomā jaunizveidotajā apdrošināšanas sabiedrībā "Parex dzīvība" kā valdes priekšsēdētāja, kur strādāja līdz 2008.gadam. Kopš 2009.gada Lolita Sičeva strādā “Citadele Asset Management” IPAS Operacionālajā daļā – sākotnēji kā daļas vadītāja vietniece, bet kopš 2011.gada kā daļas vadītāja. Lolita Sičeva ir ieguvusi pieredzi finanšu jomā tādos uzņēmumos kā AS „Trasta komercbanka” un IAS „Baltikums Asset Management”, kā arī  ieguvusi maģistra grādu ekonomikā Latvijas Universitātē.