SEATTLE, WA en AMSTERDAM, NEDERLAND--(Marketwired - May 13, 2015) - Pyramid Analytics, het bedrijfsplatform voor business intelligence van de volgende generatie, kondigde vandaag de benoeming van David Brierley tot Vice-president van sales in EMEA en APAC aan. In de loop van zijn carrière heeft de heer Brierley verschillende leiderschapsrollen op senior niveau uitgeoefend bij Cognos, BusinessObjects, SAP en Qlik. Tevens heeft hij als mentor voor jonge startups gefungeerd, waarbij hij hun verkoopinitiatieven in de regio’s EMEA en APAC hielp uitbreiden. Tot zijn takengebied behoort onder meer het uitvoeren van internationale expansieplannen van Pyramid Analytics, die neer zullen komen op het beheren van externe verkopen en partnerorganisaties in heel de EMEA en APAC regio, alsook het uitbouwen van een ecosysteem voor de partners van het bedrijf.

"Naarmate de BI diensten wereldwijd blijven groeien en onze unieke oplossing goed op de noden inspringt, zoeken we bewezen leiders met motivatie en talent, zoals David, om onze groei te laten voortduren en onze honderdduizenden gebruikers tevreden te blijven houden,”, zei Omri Kohl, mede-oprichter en CEO van Pyramid Analytics. "David heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van uitbouwen en leiden van succesvolle verkoopinitiatieven en brengt een indrukwekkende ervaring in het domein met zich mee. We zijn verheugd dat hij nu deel uitmaakt van het Pyramid Analytics team zodat hij onze visie om het nieuwe BI bedrijfsplatform van de nieuwe generatie te worden kan versterken."

"Pyramid Analytics had me aangetrokken omdat ik geloof dat we de enige verkoper zijn die innovatieve oplossingen kan bieden die niet alleen overeenkomen met de huidige vereisten inzake deugdelijk bestuur, maar ook aan de vraag van morgen zullen voldoen”, zei de heer Brierley. "Pyramid Analytics heeft alles in huis wat nodig is om die categorie te leiden en een succesvol bedrijf uit te bouwen en ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage aan die groei te kunnen leveren om bedrijven datgene te geven wat ze nodig hebben om gezonde zakelijke beslissingen te maken."

Voor zijn komst bij Pyramid Analytics en gedurende zijn periode bij Qlik, heeft de heer Brierley succesvol zijn externe verkooporganisatie uitgebouwd met een factor X16 en een groei van 600 procent in de omzet gerealiseerd gedurende zijn dienstperiode, waarop er een zeer succesvolle beursintroductie volgde in 2010. Hij was ook lid van de Global Board van Externe Verkoopstrategie en -operaties.

In zijn vrije tijd reist de heer Brierley graag en brengt hij tijd door met zijn vrouw en vier kinderen, en probeert hij ook golf te spelen. Zoals hij het zelf stelt “Ik ben een professionele golfer, gevangen in het lichaam van een amateur."

Over Pyramid Analytics
Pyramid Analytics vergemakkelijkt het nemen van betere beslissingen, gebaseerd op data en analyse, voor organisaties. Het BI bedrijfsplatform van Pyramid Analytics combineert een snelle en op formaat van de klant inspringende implementatie met het gebruiksgemak dat klanten kunnen verwachten van het beste van gegevensverkenningssystemen van de nieuwe generatie – alles binnen een raamwerk van databeheer op bedrijfsniveau. Beschikbaar op het niveau van cloud binnen het bedrijfsnetwerk als ook op het niveau van public cloud, maakt BI Office een snelle integratie van nieuwe gegevensbronnen en het uitwisselen van business logica tussen verschillende bedrijven mogelijk voor alle gebruikers – van analytici tot frontofficemanagers – door zijn simpele, intuïtieve en vertrouwde interface. Pyramid Analytics beschikt over operationele centra op verschillende plaatsen in de VS, het VK en de EMEA regio. Het bedrijf wordt ondersteund door Sequoia Capital. Om meer te weten te komen, bezoek PyramidAnalytics.com.

Contact informatie:Press Contact
Roxanne Verduzco
Trainer Communicaties
pyramid@trainercomm.com
925.271.8218