KONECRANES OYJ  PÖRSSITIEDOTE  29.7.2015 klo 09:00

Panu Routila (s. 1964) on nimitetty Konecranes Oyj:n toimitusjohtajaksi. Routila aloittaa uudessa tehtävässään syksyn aikana, mutta viimeistään vuoden loppuun mennessä. Hän seuraa Pekka Lundmarkia, joka jättää Konecranes-konsernin 5.9.2015 jatkaakseen uraansa yhtiön ulkopuolella.

Konecranes Oyj:n hallitus on myös nimittänyt finanssijohtaja Teo Ottolan toimitusjohtajan sijaiseksi. Toimitusjohtajan sijainen käyttää toimitusjohtajan valtuuksia jos varsinaista toimitusjohtajaa ei ole, tai jos varsinainen toimitusjohtaja on estynyt hoitamasta tehtäviään.

Panu Routila siirtyy Ahlström Capitalilta, jossa hän on ollut toimitusjohtajana vuodesta 2008. Ahlström Capital on yksi Suomen suurimmista sijoitusyhtiöistä. Ahlström Capital -konsernin taseen loppusumma on miljardi euroa ja konsernin vuotuinen liikevaihto on 1,5 miljardia euroa.

Panu Routilalla on kokemusta pörssiyhtiöistä, sillä hän on toiminut Ahlstrom Oyj:n hallituksen jäsenenä ja hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2014 ja lisäksi hän toimi Vacon Oyj:n hallituksen jäsenenä ja hallituksen puheenjohtajana vuosina 2010-2015. Hän on työskennellyt teollisuuden johtotehtävissä Kuusakoski-konsernissa, Alteams:issa sekä Outokummussa ja sitä ennen hän toimi talousjohdossa Outokummussa ja Partek-konsernissa Suomessa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Panu Routilalla on KTM-tutkinto.

“Panu Routilalla on vankka kokemus teollisuusyritysten ylimmistä johtotehtävistä. Ahlström Capitalin, Routilan nykyisen työnantajan, edellisenä puheenjohtajana olen tuntenut ja työskennellyt tiiviisti hänen kanssa useita vuosia. En voinut eturistiriitojen vuoksi osallistua valintamenettelyyn. Olen täysin samoilla linjoilla hallituksen kanssa: hallitus on tehnyt hyvän valinnan. Odotan menestyksekkään yhteistyön jatkoa Panu Routilan kanssa”, sanoo Konecranes Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson. “Konecranes-konsernilla on osaava ja täysin sitoutunut operatiivinen johto kaikissa liiketoimintayksiköissä. Näin ollen Routilan taidot monimutkaisten organisaatioiden epäsuorassa johtamisessa ja hänen kokemuksensa yrityskauppoihin liittyvästä työstä vastaavat hyvin konsernin tarpeita jatkossa”, hän päättää.

"Odotan innolla pääseväni aloittamaan työt Konecranes-konsernissa ja jatkamaan sitä hienoa työtä, jota henkilöstö on tehnyt tähän mennessä. Omasta teollisesta kokemuksestani on suurta hyötyä yhtiön viemiseksi tästä eteenpäin", sanoo Panu Routila, tuleva Konecranes Oyj:n toimitusjohtaja.

Konecranes järjestää lehdistötilaisuuden suomalaisille tiedotusvälineille Konecranes Oyj:n toimistossa osoitteessa Eteläesplanadi 18, 8. krs, tänään 29.7. klo 13. Tuleva toimitusjohtaja Panu Routila osallistuu lehdistötilaisuuteen. Ilmoittautumiset lehdistötilaisuuteen pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteeseen mikael.wegmuller@konecranes.com.

CV – Panu Routila

Synt. 1964
Kansalaisuus: suomi
Naimisissa, 4 lasta
KTM, Turun kauppakorkeakoulu

Työkokemus

2008-          toimitusjohtaja, Ahlström Capital
2002-2007  toimitusjohtaja, Alteams Oy, Kuusakoski-konserni
1997-2001  johtaja, Drawn Copper Products, Outokumpu-konserni
1995-1997  controller, Drawn Copper products, Outokumpu-konserni
1986-1995  lukuisia talousjohdon tehtäviä Partek-konsernissa Suomessa, Ranskassa ja Belgiassa

Hallitusten puheenjohtajuudet ja jäsenyydet

Ahlstrom Oyj: jäsen 2014-, puheenjohtaja 2015-
Enics AG: puheenjohtaja
Vacon Oyj: jäsen 2010-2015, puheenjohtaja 2013-2015
ÅR Packaging Group Ab: varapuheenjohtaja
Destia Group Oyj: varapuheenjohtaja
AC Cleantech Management Oy: puheenjohtaja
Ripasso Energy Ab: jäsen

KONECRANES OYJ

Miikka Kinnunen
sijoittajasuhdejohtaja

 

LISÄTIETOJA:
Panu Routila, tuleva Konecranes Oyj:n toimitusjohtaja
Stig Gustavson, hallituksen puheenjohtaja, Konecranes Oyj
Soittopyynnöt: Anna-Mari Kautto, sijoittajasuhdeassistentti, Konecranes Oyj, puh. +358 40 195 5511

Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes Oyj,
020 427 2050
Mikael Wegmüller, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Konecranes Oyj, 020 427 2008

 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 900 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com