THOUSAND OAKS, CA--(Marketwired - Aug 25, 2015) - Xirrus, de leverancier van krachtig presterende draadloze netwerken, introduceert vandaag de Xtreme Density 2 (XD2) Wi-Fi. Dit is de krachtigste en meest aanpasbare draadloze 802.11ac Wave 2 access point die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De XD2 biedt twee Wave 2-radio's, zodat gebruikers een draadloos netwerk kunnen opzetten dat voldoet aan de eisen van voortdurend veranderende omgevingen en een lange levensduur biedt. Xirrus introduceert daarnaast Wave 2-upgrademodules voor de access points uit zijn XR-reeks.

Organisaties krijgen te maken met een ongekende groei van het aantal apparaten dat binnen hun draadloze netwerken wordt gebruikt. Dit trekt een enorme wissel op hun netwerken, zodat zij zich genoodzaakt zien om hun netwerkontwerp opnieuw onder de loep te nemen. Een eerste vereiste hierbij is om het netwerk geschikt te maken voor de onvermijdelijke overstap naar Wave 2. Met de nieuwe XD2 kunnen organisaties hun draadloze netwerken eenvoudig opschalen om de snelheid en prestaties te realiseren die nodig zijn voor een optimale gebruikerservaring. Deze access point is de enige aanpasbare oplossing die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Deze aanpasbaarheid zorgt voor effectieve bescherming van de investeringen in netwerktechnologie.

"Het Coppell Independent School District in Texas staat bekend om zijn gebruik van geavanceerde technologie. Onze onderwijsorganisatie had behoefte aan een snel, flexibel en betrouwbaar draadloos netwerk waarmee docenten en personeelsleden nieuwe lesmethoden op basis van samenwerking konden introduceren", aldus Dr. Sam Farsaii, chief technology officer bij het Coppell Independent School District. "We hebben de aanpasbare draadloze oplossingen van Xirrus Wi-Fi geïmplementeerd. Deze oplossingen kunnen we opwaarderen naar Wave 2 en kennen hun gelijke niet qua snelheid en flexibiliteit. Hiermee zijn we goed voorbereid op de huidige en toekomstige eisen die aan ons netwerk worden gesteld."

De Xirrus XD2 is de eerste access point op de markt die organisaties toegang biedt tot alle voordelen van Wave 2, zoals:

  • twee Wave 2-radio's per access point, met elk een capaciteit tot 3,47 Gbps (drie keer sneller dan Wave 1)
  • twee keer snellere prestaties dan concurrerende Wave 2-oplossingen, met 7 Gbps per access point
  • Multi-user MIMO (MU-MIMO) op basis van vier streams, waar eerder drie streams werden gebruikt en ondersteuning door andere oplossingen was vereist
  • De enige aanpasbare access point waarmee gebruikers met een simpele muisklik Wave 2 kunnen activeren op beide radio's
  • Bluetooth low energy (BLE)-ondersteuning voor locatiegebaseerde diensten

"Multi-user MIMO, een techniek die draadloze netwerken in staat stelt om met meerdere gebruikers tegelijk te communiceren, is een van de belangrijkste innovaties op het gebied van draadloze 802.11ac Wave 2 access points die aanzienlijk hogere mobiele doorvoersnelheden mogelijk maakt", aldus Matthias Machowinski, onderzoeksdirecteur Enterprise Networking bij IHS. "De Wave 2-oplossing van Xirrus biedt dankzij het gebruik van een tweede 802.11ac-radio ondersteuning voor twee keer zoveel gelijktijdige gebruikers per access point. Daarmee vormt het een uitstekende oplossing voor het opvangen van de groei van draadloze netwerken wanneer klanten overstappen op Wave 2."

De Xtreme Density XD van Xirrus biedt krachtige geïntegreerde netwerkdiensten die de gebruikerservaring optimaliseren en voor draadloze betrouwbaarheid van grootzakelijke kwaliteit zorgen, zoals:

  • Applicatiebeheer: biedt een overzicht van, en grip op applicaties; deze functionaliteit is in elke access point geïntegreerd om het applicatieverkeer op prioriteit in te delen en voor betrouwbare draadloze prestaties te zorgen
  • TurboXpress: softwarematig aanpasbare radio's met ondersteuning voor alle draadloze modi en frequentiebanden; dit access point is daarmee optimaal aanpasbaar aan het veranderende bestand van draadloze gebruikers
  • acXpress: brengt automatisch een scheiding aan tussen snelle 11ac-clients en langzamer clients om de prestaties voor alle clients te optimaliseren

"Voor de introductie van de XD2 waren alle verkrijgbare draadloze Wave 2-producten in wezen 'Wave 1.5'-oplossingen. Ze boden namelijk geen volledige ondersteuning voor de MU-MIMO-standaard", aldus Bruce Miller, vicepresident Product Marketing bij Xirrus. "Klanten zouden Wave 1.5-oplossingen moeten mijden en voor een leverancier kiezen die werkelijke Wave 2-technologie biedt, zodat ze de snelst mogelijke oplossing kunnen inzetten en de beste ROI kunnen realiseren."

Meer informatie over de XD2 Wi-Fi en XR Wave 2-upgrademodule is beschikbaar op
http://www.xirrus.com/xd2/.

Xirrus introduceert vandaag ook een reeks van betaalbare 802.11ac access points. Raadpleeg voor meer informatie http://www.xirrus.com/x2/

Online informatie:
Lees meer over de draadloze oplossingen van Xirrus
Volg ons op Twitter
Like ons op Facebook

Over Xirrus, Inc
Xirrus is een vooraanstaand leverancier van krachtig presterende draadloze netwerken met een ongekende dichtheid. De oplossingen van Xirrus staan zelfs in de meest veeleisende omgevingen garant voor draadloze verbindingen die qua prestaties met vaste verbindingen kunnen wedijveren, aangevuld met superieure draadloze dekking en beveiliging. De geoptimaliseerde draadloze oplossingen van Xirrus - access points met hoge dichtheid, access points, cloud-diensten en vaste switches - bieden naadloze connectiviteit en geïntegreerd, netwerkbreed beheer. Xirrus brengt essentiële voordelen naar de strategische zakelijke en ICT-infrastructuur van organisaties die voor hun bedrijfskritische toepassingen afhankelijk zijn van draadloze verbindingen. Wereldwijd worden er tienduizenden oplossingen van Xirrus door klanten ingezet. Het niet-beursgenoteerde Xirrus beschikt over vestigingen en partners in alle delen van de wereld. Het hoofdkantoor bevindt zich in Thousand Oaks in Californië. Raadpleeg voor meer informatie www.xirrus.com en volg ons op Twitter: @Xirrus.

Xirrus en XR Series zijn merken of gedeponeerde merken van Xirrus. Overige merken of handelsnamen die in dit document worden gebruikt zijn mogelijk het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Contact informatie:

Press Contacts:
Eric Dragt
Touchdown PR
Tel: +31 (0) 20 658 9538
edragt@touchdownpr.com