THOUSAND OAKS, CA--(Marketwired - Oct 8, 2015) - Xirrus, de leverancier van krachtig presterende draadloze netwerken, introduceert vandaag Xirrus EasyPass Personal Wi-Fi. Deze functie is per direct gratis beschikbaar binnen alle vanuit de cloud beheerde netwerken van Xirrus. EasyPass Personal Wi-Fibeschermt gebruikers en hun gegevens wanneer zij een verbinding maken met openbare draadloze netwerken, gastnetwerken en hotspot-omgevingen. Xirrus is daarmee de enige leverancier van draadloze netwerken die een oplossing biedt voor de beveiligingsrisico's die gepaard gaan met het maken van verbindingen met openbare netwerken. De nieuwe oplossing maakt veilige persoonlijke WiFi-verbindingen tot een realiteit.

Uit een recente enquête van Xirrus over het gebruik van WiFi-netwerken blijkt dat 76 procent van alle respondenten zich ervan bewust is dat openbare draadloze netwerken niet veilig zijn. 62 procent zal ondanks de beveiligingsrisico's toch gebruikmaken van deze netwerken. EasyPass Personal Wi-Fi biedt gebruikers de mogelijkheid om een veilig persoonlijk netwerk op te zetten op basis van een eenvoudig en eenmalig proces waarbij alle mobiele apparaten worden geauthenticeerd. De oplossing zorgt ervoor dat gegevens die binnen het openbare netwerk worden overgedragen te allen tijde veilig blijven. Anders dan bij een VPN, waarbij verbindingen van begin tot eind versleuteld worden via connectie met een bedrijfsnetwerk en waarvoor additionele software nodig is, kunnen gebruikers met EasyPass Personal eenvoudig een eigen veilig persoonlijk netwerk creëren dat automatisch de gegevens op het Wi-Fi-netwerk versleutelt. Voor het eerst kunnen organisaties nu beveiliging binnen hun openbare netwerken aanbieden, zonder bijkomende complexiteit.

EasyPass Personal Wi-Fi biedt de volgende functies en voordelen:

  • Veilig: mobiele apparaten communiceren via veilige persoonlijke netwerken
  • Versleuteld: encryptie van het dataverkeer zorgt ervoor dat waardevolle gegevens beschermd blijven
  • Simpel: gebruikers kunnen al hun mobiele apparaten moeiteloos met het draadloze netwerk verbinden
  • Gebruiksvriendelijk: voor de implementatie en het beheer van elke gebruiker is geen tussenkomst van de ICT-afdeling vereist

"Vroeger was het voor organisaties voldoende om een draadloze hotspot aan klanten aan te bieden, maar die tijden zijn voorbij. Klanten maken zich zorgen over de beveiligingsrisico's wanneer ze openbare draadloze netwerken gebruiken, terwijl bedrijven WiFi willen inzetten om op nieuwe manieren met klanten te communiceren," aldus Nolan Greene, onderzoeksanalist Network Infrastructure bij IDC. "Met EasyPass Personal Wi-Fi biedt Xirrus organisaties de mogelijkheid om met gasten, scholieren en klanten te communiceren en te allen tijde veilige connectiviteit te bieden."

Easy Pass Personal biedt eindgebruikers de mogelijkheid om te profiteren van kortstondige draadloze communicatie via de openbare netwerken van hotels, restaurants, winkels en evenementenlocaties. Dit is ook mogelijk in universiteiten, zorginstellingen en woningcomplexen die om langduriger verbindingen vragen. Met EasyPass Personal kunnen deze organisaties nu voor een ongekend niveau van draadloze beveiliging zorgen. Dit biedt hen de mogelijkheid om nieuwe diensten aan te bieden, nieuwe omzetmogelijkheden aan te boren en de klantenloyaliteit te vergroten.

"Mensen zijn zich meer dan ooit bewust van kwetsbaarheden in de beveiliging van openbare draadloze netwerken. Of we het nu leuk vinden of niet, elke keer dat we een verbinding maken met een openbaar netwerk brengen we onze gegevens in gevaar en lopen we het risico om slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal. Tot dusver was er geen draadloze oplossing voor dit probleem beschikbaar,"zegt Shane Buckley, de CEO van Xirrus. "EasyPass Personal Wi-Fi verandert de regels van het spel binnen onze branche. Xirrus levert hiermee de eerste en enige oplossing af die het mogelijk maakt om veilige en private verbindingen op te zetten binnen openbare draadloze netwerken. Organisaties die draadloze netwerken van Xirrus implementeren kunnen daarmee profiteren van uiterst veilige verbindingen en hun gebruikers beschermen tegen cybercriminaliteit."

Xirrus EasyPass Personal is per direct verkrijgbaar als gratis functie van alle XMS Cloud-implementaties. Meer informatie over EasyPass Personal is beschikbaar op www.xirrus.com/easypass-personal/.

Over Xirrus, Inc
Xirrus is een vooraanstaand leverancier van krachtig presterende draadloze netwerken met een ongekende dichtheid. De oplossingen van Xirrus staan zelfs in de meest veeleisende omgevingen garant voor draadloze verbindingen die qua prestaties met vaste verbindingen kunnen wedijveren, aangevuld met superieure draadloze dekking en beveiliging. De geoptimaliseerde draadloze oplossingen van Xirrus - access points met hoge dichtheid, access points, cloud-diensten en vaste switches - bieden naadloze connectiviteit en geïntegreerd, netwerkbreed beheer. Xirrus brengt essentiële voordelen naar de strategische zakelijke en ICT-infrastructuur van organisaties die voor hun bedrijfskritische toepassingen afhankelijk zijn van draadloze verbindingen. Wereldwijd worden er tienduizenden oplossingen van Xirrus door klanten ingezet. Het niet-beursgenoteerde Xirrus beschikt over vestigingen en partners in alle delen van de wereld. Het hoofdkantoor bevindt zich in Thousand Oaks in Californië. Raadpleeg voor meer informatie www.xirrus.com en volg ons op Twitter:@Xirrus.

Xirrus en XR Series zijn merken of gedeponeerde merken van Xirrus. Overige merken of handelsnamen die in dit document worden gebruikt zijn mogelijk het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Contact informatie:

Contactvoor de pers:
InekeTiesinga
Touchdown PR
Tel: +31 (0) 20 658 9538
itiesinga@touchdownpr.com