Pohjola Pankki Oyj:n jakautumissuunnitelma hyväksytty


Pohjola Pankki Oyj
Pörssitiedote
22.10.2015 klo 9.00

Pohjola Pankki Oyj:n jakautumissuunnitelma hyväksytty

Pohjola Pankki Oyj:n 22.10.2015 pidetty ylimääräinen yhtiökokous on hyväksynyt jakautumissuunnitelman, jonka rekisteröimisestä kaupparekisteriin tiedotettiin 2.7.2015. Jakautuminen on osa uuden, asiakkaiden omistaman OP Ryhmän rakentamista.

Jakautumissuunnitelman taustalla on liiketoiminnallisen tehokkuuden lisääminen, konsernirakenteen selkiyttäminen ja hallinnon yksinkertaistaminen. Osittaisjakautumisessa Pohjola Pankki Oyj:lle jäävät sen harjoittamat keskuspankki- ja yrityspankkiliiketoiminta, pankkiiriliike sekä vahinkovakuutustoiminta. Pohjola Pankki Oyj:n kaikki muu liiketoiminta siirretään osittaisjakautumisessa perustettavalle uudelle yhtiölle. Uudelle yhtiölle siirtyvä liiketoiminta käsittää muun muassa varainhoitoon, korttiliiketoimintaan ja kiinteistövarainhoitoon liittyvät toiminnot. Jakautumisen täytäntöönpanon suunniteltu rekisteröintipäivä on 30.12.2015.

Jatkossakin OP Ryhmän pankkitoiminta kuuluu kokonaisuudessaan keskinäisen vastuun piiriin. Keskinäinen vastuu OP Ryhmässä perustuu talletuspankkien yhteenliittymästä annettuun lakiin (599/2010), jonka mukaan ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta ja sen jäsenluottolaitokset ovat keskenään vastuussa toistensa veloista ja sitoumuksista.

Pohjola Pankki Oyj
Carina Geber-Teir
Viestintäjohtaja
Lisätietoja:
OPn viestintä, mediapuhelin p. 050 523 9904

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
LSE London Stock Exchange
SIX Swiss Exchange
Keskeiset tiedotusvälineet
op.fi, pohjola.fi

Pohjola on osa Suomen johtavaa asiakasomisteista finanssiryhmää OP Ryhmää. Pohjola tarjoaa asiakkailleen pankki-, vahinkovakuutus- ja varainhoitopalveluja. Pohjola toimii OPn keskuspankkina ja vastaa yhdessä OP-Asuntoluottopankin kanssa OPn varainhankinnasta raha- ja pääomamarkkinoilta. Pohjola, sen emoyhtiö OP Osuuskunta keskusyhteisö ja muut OP jäsenluottolaitokset ovat laissa säädetyllä tavalla keskinäisessä vastuussa toistensa veloista ja sitoumuksista. Yhteisvastuu OPssa perustuu talletuspankkien yhteenliittymästä annettuun lakiin (Laki talletuspankkien yhteenliittymästä).
www.pohjola.fi