SATOn StudioKoti-hanke etenee

Opiskelijayhteistyöstä kipinää saanut konsepti tekee pienestä kodista ison


Helsinki, Finland, 2015-12-15 14:15 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- SATO Oyj, Lehdistötiedote, 15.12.2015 klo 15.15

SATO on kehittänyt edullisen vuokra-asumisen konseptin, SATO StudioKodin, vastaamaan erityisesti pääkaupunkiseudun asuntokysyntään. Ensimmäiset StudioKodit on tarkoitus rakentaa Raikukujalle Vantaan Martinlaaksoon ja Vantaan kaupunki antoi maanantaina hankkeelle poikkeamisluvan.

SATO StudioKodin konseptia hiottiin yhdessä lukiolaisnuorten Safari-leirin kanssa kesällä 2014. Viidentoista neliön koti on tuplasti kokonsa tuntuinen, valoisa yksiö, jossa pääosassa ovat asunnon toimivuus ja kekseliäät kaluste- ja sisustusratkaisut. Tilava parvi hyödyntää kodin liki neljän metrin korkeuden, ja parvekkeen korkeat tuplaovet tuovat asuntoon maksimimäärän luonnonvaloa.
 

Investointipäällikkö Miikka Karjaluoto:

- Olen todella iloisella mielellä pilottihankkeen etenemisestä. Erityiskiitoksen ansaitsevat Vantaan viranomaiset, jotka ovat suhtautuneet hankkeeseen positiivisesti ja ennakkoluulottomasti.

- Malliasunto oli kesällä esittelyssä Vantaan asuntomessuilla, jossa yli 13 000 malliasunnosta palautteen antaneesta 96% koki asumisratkaisulle olevan tarvetta pääkaupunkiseudulla. Useat eri-ikäisistä kävijöistä myös ilmoittivat voivansa valita SATO StudioKodin omaksi asunnokseen ja kehuja tuli nimenomaan asunnon tilavuuden tunteesta sen neliömäärään nähden.

- Malliasunto talvehtii SATOtalon edustalla Helsingin Käpylässä ja esittelemme sitä mielellämme halukkaille.


Pilottikohteessa uuden SATO StudioKodin kuukausivuokra on 500 euroa. Asumisreviiriä laajentavat asukkaiden yhteiset tilat: pohjakerroksen iso oleskelutila sekä ylimmän kerroksen suuri terassi ja sauna.

Katso esittelyvideo: www.youtube.com/watch?v=G2I2c2njH4w
 

Lisätietoja:
Investointipäällikkö Miikka Karjaluoto, p. 040 583 0385
Design Manager Piritta Kokkonen, p. 050 524 0626 

www.sato.fi


SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista. SATOn tavoitteena on tarjota kattavat vuokra-asumisen vaihtoehdot ja erinomainen asiakkuuskokemus. SATOn omistuksessa on yhteensä noin 24 000 vuokrattavaa asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa.

Edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä ja aloitteellisuutta sekä toimimme avoimessa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa lisäarvon tuottamiseksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Kasvatamme asunto-omaisuuden arvoa investoinnein ja realisoinnein sekä korjaustoiminnalla.

SATO-konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 312,3 miljoonaa euroa, liikevoitto 191,3 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 152,2 miljoonaa euroa. SATOn sijoitusomaisuuden arvo on noin 2,7 miljardia euroa.


Attachments

SATO_StudioKoti_LIITE_15122015.pdf