Company announcement no. 16/2016

Til: NASDAQ Stockholm

København, 29. Juli 2016

Lauritz.com åbner op i Spanien i Q4 2016

Lauritz.com har indgået et partnerskab med Balclis, et af de ledende auktionshuse i Spanien.

Lauritz.coms ambitioner med Balclis samarbejdet er at gøre Lauritz.com til det største auktionshus i Spanien ved at transformere markedsstrukturen fra fysiske til online auktioner, og dermed gøre auktionsverdenen tilgængelig for et meget større publikum.

Baliclis er et high-end traditionelt auktionshus, grundlagt i 1979, som typisk har 9 årlige fysiske auktioner. De er specialiseret i ældre spansk kunst, smykker samt, antikviteter, og prioriterer det dyrere kvalitetssegment. Balclis vil fortsætte deres fysiske auktioner i deres eget navn, imens Lauritz.com og Balclis sammen vil etablere og udvide en ny online auktionsforretning med et bredere sortiment af varer. 

I dag er Balclis beliggende i en moderniseret klassisk bygning i den eksklusive centrale del af Barcelona. Ydermere har Balclis et salgskontor i Madrid, hvor kunder også kan indlevere varer.

Balclis vil nu fokusere deres ressourcer på at udvikle en online forretning i partnerskab med Lauritz.com. Først i Barcelona og senere i Madrid. Det fælles mål er at tiltrække lokale spanske sælgere af varer til auktion og sætte varerne på international auktion på Lauritz.com. Alle disse varer vil på Lauritz.com være markeret med Balclis' logo.

De første online auktioner forventes at starte på Lauritz.com sidst i 2016 og forventes ikke at have nogen betydelig indflydelse på omsætningen i 2016. Dog forventer Lauritz.com at bruge omkring DKK 1 mio på ekstraordinær markedføring af Lauritz.com's platform og varemærke i Spanien i Q4 2016.

Mette Rode Sundström
CEO

For yderligere information kontakt

Claus Boysen
CFO
Claus@lauritz.com

For pressehenvendelse, kontakt Christina Riis Hansen på christinar@lauritz.com eller +45-26891905