OP uudistaa kehittämisorganisaatiota vauhdittaakseen strategian toteutumista


OP uudistaa nykyistä kehittämisen organisaatiota ja toimintamallia vauhdittaakseen strategiansa toteuttamista. Uudistuksen tavoitteena on parantaa kehittämisen laatua, nopeutta ja läpinäkyvyyttä, tuottaa uusia tuote- ja palvelukokonaisuuksia sekä turvata nykyisten palvelujen toimintavarmuutta.

Uudistusten vuoksi OPn keskusyhteisössä käydyt noin 770 henkeä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen 24.11.2016. Keskusyhteisössä yhdistetään nykyiset Tuote- ja Palvelukehityksen, Teknologiapalveluiden sekä Tieto- ja analysointipalveluiden organisaatiot uudenlaiseksi kehitysorganisaatioksi. Muutoksen tavoitteena ei ole henkilöstön kokonaismäärän vähentäminen. Niille joiden nykyinen tehtävä lakkaa muutosten takia, pyritään tarjoamaan uusia tehtäviä.

Uuden Kehittäminen ja teknologiat -organisaation vetäjäksi on nimetty Juho Malmberg, joka on aiemmin toiminut OPn Teknologiapalveluiden johtajana. Hän raportoi Ryhmäpalveluiden johtajalle Tony Vepsäläiselle.

OP aikoo strategiansa mukaisesti panostaa tulevien viiden vuoden aikana yli 2 miljardia euroa kehittämiseen. OP Ryhmän tavoitteena on muuttua asteittain puhtaasta finanssitoimijasta digitaalisen ajan monialaiseksi palveluyritykseksi.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: OPn viestintä puh. 050 523 9904, viestinta@op.fi