KONE päivittää strategiaansa asiakaslähtöisemmäksi. Strategiset ja taloudelliset tavoitteet säilyvät ennallaan


KONE Oyj, pörssitiedote, 26. tammikuuta 2017 klo 12.35

KONE päivittää strategiaansa asiakaslähtöisemmäksi. Strategiset ja taloudelliset tavoitteet säilyvät ennallaan

KONEen strategiakauden 2017-2020 teema on "Menestymme asiakkaan kanssa". Tavoitteena on
erottautua kilpailijoista entistä selkeämmin asettamalla asiakkaiden ja käyttäjien tarpeet kaiken kehittämisen keskiöön. Kaupungistuva maailma tarjoaa jatkossakin hyviä kasvumahdollisuuksia hissi- ja liukuporrastoimialalla. Uudet teknologiat ja verkottuminen mahdollistavat arvonluonnin asiakkaille uusilla tavoilla, jotka huomioivat paremmin heidän yksilölliset tarpeensa. Samalla teknologian kehitys on muuttanut asiakkaiden odotuksia nopeudesta, läpinäkyvyydestä ja ennustettavuudesta. KONE aikoo nopeuttaa uusien palveluiden ja ratkaisujen tuontia markkinoille tekemällä läheisempää yhteistyötä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

" Uskon vahvasti, että tämän päivän verkottuneessa maailmassa asiakkaat, jotka puhuvat puolestamme ovat parhaita kestävän kasvun ajureita. Aiomme edistää tätä "Menestymme asiakkaan kanssa" -lähestymistavallamme ja tekemällä tuote- ja palvelukehitystä aiempaa enemmän yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Tuotteiden ominaisuudet eivät yksinään auta asiakkaita vahvistamaan omaa liiketoimintaansa, vaan meidän täytyy keskittyä asiakkaiden saamaan lisäarvoon. Olemme lanseeranneet viime aikoina uusia, asiakkaiden kanssa yhdessä kehitettyjä palveluita erittäin lupaavin tuloksin, mikä motivoi meitä kiihdyttämään innovaatiotoimintaamme. Strategiamme uusi vaihe perustuu KONEen missioon tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää, sekä kokemukseemme ja vahvaan yrityskulttuuriimme, joiden perustana ovat syvälle juurtuneet arvomme ja sitoutuminen turvallisuuteen ja laatuun. Olen erittäin innoissani mahdollisuuksista, jotka tämä uusi kehitysvaihe tuo KONEelle", toteaa toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth.

Keinomme menestyä

KONE on määritellyt uudelle strategiakaudelle neljä "keinoa menestyä", jotka tukevat tavoitteisiin pääsyä:

  • Yhdessä innovointi ja uudenlainen osaaminen
  • Asiakaslähtöiset ratkaisut ja palvelut
  • Nopea ja fiksu toteutus ja
  • Aito palveluasenne

Keinot menestyä ohjaavat sekä liiketoiminnan että tuotteiden ja palveluiden kehittämistä. KONE tulee kertomaan säännöllisesti uusista kehitystoimista ja niiden edistymisestä.

Strategiset ja taloudelliset tavoitteet ennallaan

KONE arvioi kehitystään viiden strategisen tavoitteen kautta:

  • Uskollisimmat asiakkaat
  • Erinomainen työpaikka
  • Markkinoita nopeampi kasvu
  • Paras taloudellinen kehitys
  • Kestävän kehityksen edelläkävijä

Pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ovat:

  • Kasvu: Markkinoita nopeampi kasvu
  • Kannattavuus: EBIT 16%
  • Kassavirta: parantunut käyttöpääoman kierto

2014-2016 kehitysohjelmat saatettiin päätökseen menestyksekkäästi

KONE saattoi menestyksekkäästi päätökseen neljännen sarjan kehitysohjelmia vuoden 2016 lopussa. Kauden aikana KONE jatkoi markkinoita nopeampaa kasvua kannattavasti. Asiakasuskollisuus ja työntekijöiden sitoutuminen paranivat selvästi, sekä ratkaisujemme että toimintamme vastuullisuudessa saavutettiin hyvää kehitystä.

Kokonaiskuva KONEen uudesta strategiasta on tämän tiedotteen liitteenä.

Lisätiedot:
Sanna Kaje, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 0204 75 4705

Lähettäjä:

KONE Oyj

Henrik Ehrnrooth 
toimitusjohtaja

Ilkka Hara
talousjohtaja  
                  
KONE yrityksenä

KONEen tavoitteena on tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää. Olemme alallamme yksi maailman johtavista yrityksistä. Valmistamme hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä tarjoamme ratkaisuja laitteiden huoltoon ja modernisointiin rakennusten koko elinkaaren ajan. Teemme ihmisten liikkumisesta korkeammissa ja älykkäämmissä rakennuksissa turvallista, mukavaa ja luotettavaa. Vuonna 2016 KONEen liikevaihto oli 8,8 miljardia euroa ja vuoden 2016 lopulla henkilöstömäärä oli yli 52 000. Yhtiön B-sarjan osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

www.kone.com