KUTSU INVESTORS HOUSE OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN


Investors House Oyj
Yhtiökokouskutsu

Kutsu Investors House Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen, julkaistavissa 27.3.2017 klo 10.45

 

KUTSU INVESTORS HOUSE OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN

Investors House Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 20.4.2017 klo 13.00 osoitteessa Pörssitalo, Helsinki, Fabianinkatu 14, A-porras, 2. kerros. Sisäänkäynti kokoustilaan on Nasdaq Helsinki vastaanoton kautta.

Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat

Yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat

  1. Kokouksen avaus
  2. Kokouksen järjestäytyminen
  3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valinta
  4. Kokouksen laillisuuden toteaminen
  5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen
  6. Vuoden 2016 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen    

Toimitusjohtajan katsaus

  1. Tilinpäätöksen vahvistaminen
  2. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen

Hallitus ehdottaa, että tilikaudelta 2016 jaetaan osinkoa 0,19 euroa osakkeelta eli yhteensä 629.045,16 euroa. Osingonmaksun täsmäytyspäivä on 24.4.2017. Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinko maksetaan 2.5.2017 alkaen.

9. Vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

10. Hallituksen jäsenten palkkioista ja matkakulujen korvaamisesta päättäminen

Hallitus valmisteltuaan esityksen hallituksen kokoonpanosta ja palkkioista ehdottaa, että hallituksen palkkiot ovat seuraavat: hallituksen puheenjohtaja 9.000 €/vuosi ja hallituksen jäsenet 6.000 €/vuosi minkä lisäksi maksetaan matkakulut. Hallituspalkkiot voidaan maksaa rahana tai maksimissaan 50 %:sti yhtiön hallussa olevina osakkeina niiden kulloisenkin kurssin mukaisella arvostuksella.

  1. Tilintarkastajan palkkiosta päättäminen

Hallitus ehdottaa, että tilintarkastajan palkkiot maksetaan kohtuullisen laskun mukaan.

 

  1. Hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen

Hallitus kokoonpanoa valmisteluaan ehdottaa, että hallitukseen valitaan viisi (5) jäsentä, jotka kaikki ovat yhtiöstä riippumattomia ja joista vähintään kaksi ovat riippumattomia merkittävistä osakkeenomistajista.

  1. Hallituksen jäsenten valinta

Hallitus kokoonpanoa valmisteltuaan ehdottaa, että hallitukseen valitaan Taina Ahvenjärvi, Mikael Grönroos, Esa Haavisto, Tapani Rautiainen ja Timo Valjakka. Kaikki ovat yhtiöstä riippumattomia. Ahvenjärvi ja Haavisto ovat riippumattomia merkittävistä osakkeenomistajista.

  1. Tilintarkastajan valinta

Maakunnan Asunnot Oy suurimpana osakkeenomistajan ehdottaa, että tilintarkastajaksi valitaan Nexia Oy seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka. Nexia Oy on ilmoittanut, että päävastuullisena tilintarkastajana toimisi KHT Katja Hanski.

15. Kokouksen päättäminen

 Yhtiökokousasiakirjat

Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat hallituksen ehdotukset sekä tämä kokouskutsu ovat saatavilla 27.3.2017 lähtien yhtiön kotisivulla www.investorshouse.fi. Yhtiön tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus julkaistaan 27.3.2017 ja ne ovat siitä alkaen saatavilla yhtiön kotisivuilla.

Osakkeenomistajille lähetetään pyynnöstä postitse jäljennökset asiakirjoista ja ne ovat saatavilla myös yhtiökokouksessa.

Yhtiökokouksen pöytäkirja on nähtävillä yhtiön kotisivuilla 2.5.2017 alkaen. 

Ohjeita yhtiökokoukseen osallistuville

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on 6.4.2017 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.

Yhtiön osakasluetteloon merkityn osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua viimeistään 13.4.2017 klo 16 puhelimitse 050-518 9999 tai sähköpostitse milla.kulhia@investorshouse.fi tai kirjeitse osoitteeseen Investors House Oyj, Mannerheimintie 168 B, 00300 Helsinki.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero sekä mahdollisen avustajan tai asiamiehen nimi ja asiamiehen henkilötunnus. Osakkeenomistajien yhtiölle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä. Osakkeenomistajan, hänen edustajansa tai asiamiehensä tulee kokouspaikalla tarvittaessa pystyä osoittamaan henkilöllisyytensä ja/tai edustusoikeutensa.

 

Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvut 25 pykälän mukainen kyselyoikeus kokouksessa käsiteltävissä asioista.

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja, tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa. Mikäli osakkeenomistaja osallistuu yhtiökokoukseen usean asiamiehen välityksellä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvo-osuustileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa. Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan alkuperäisinä osoitteeseen Investors House Oyj, Mannerheimintie 168 B, 00300 Helsinki ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen niiden osakkeiden nojalla, joiden perusteella hänellä olisi oikeus olla merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon 6.4.2017. Osallistuminen edellyttää lisäksi, että osakkeenomistaja on näiden osakkeiden nojalla tilapäisesti merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon viimeistään 13.4.2017 klo 10.00. Hallintarekisteriin merkittyjen osakkeiden osalta tämä katsotaan ilmoittautumiseksi yhtiökokoukseen.

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään hyvissä ajoin omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien tilapäistä rekisteröitymistä osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen. Omaisuudenhoitajan tilinhoitajan tulee ilmoittaa hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja, joka haluaa osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen, merkittäväksi tilapäisesti yhtiön osakasluetteloon viimeistään edellä mainittuun ajankohtaan mennessä.

Muut tiedot

Yhtiössä on kokouskutsun päivänä ulkona olevia osakkeita 3.310.764 ja 3.310.764 ääntä. Yhtiön kokonaisosakemäärä on 3.519.457 joista 208.693 osaketta on yhtiön itsensä hallussa eikä niillä ole äänioikeutta. Yhtiön hallituksella on ylimääräisen yhtiökokouksen 28.9.2015 antama valtuutus päättää yhtiön hallussa olevien osakkeiden käytöstä.


Helsingissä 27.3.2017

Investors House Oyj

Hallitus


Lisätiedot: Toimitusjohtaja Petri Roininen, puh 040 761 9669

Jakelu:  Nasdaq Helsinki

             www.investorshouse.fi

             Keskeiset tiedotusvälineet