Izmaiņas Reverta valdē

AS Reverta valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava atstāj amatu

Akciju sabiedrība Reverta informē, ka no 2017. gada 30. jūnija darbu uzņēmumā pārtrauks valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava. Atbilstoši akcionāru sapulces lēmumam, Revertas valde turpmāk strādās viena valdes locekļa sastāvā, un šos pienākumus uzņemsies līdzšinējā valdes locekle Ruta Amtmane.

Solvita Deglava uzsver: „Man ir pamats būt lepnai par paveikto – kopā ar Revertas darbinieku komandu no uzņēmumā atstātajiem vairāk nekā 4500 problemātiskajiem kredītiem esam atguvuši 754 miljonus eiro jeb 67 procentus. Šie skaitļi krietni pārsniedz cerēto, un tie pārsniedz vidējos rādītājus pasaulē. Mums atvēlētajā septiņu gadu darbības periodā  esam pārdevuši arī aptuveni 1800 nekustamos īpašumus, atmaksājuši valsts galvoto 245 miljonu lielo sindicēto kredītu, kā arī ierobežotos noguldījumus un maksājumus par subordinētajām saistībām vairāku desmitu miljonu apjomā. Varu droši apgalvot, ka  doto uzdevumu esam izpildījuši noteiktajā laikā un saprātīgā termiņā, un atbilstoši apstiprinātajam plānam jau drīzumā uzsāksim uzņēmuma likvidāciju.”

„Vēlos pateikties visiem darbiniekiem, ar kuriem kopīgi esam cīnījušies par katru centu, kā arī tiem, kuri  mūs ir atbalstījuši šajā sarežģītajā un skarbajā darbā: uzņēmuma padomei, akcionāriem, sadarbības partneriem, pārraugošajām institūcijām un arī žurnālistiem, kuri ir regulāri informējuši sabiedrību par Revertas darbību,” uzsver Solvita Deglava.

Saskaņā ar LR Komerclikumu, šā gada 1. jūlijā, uzsākot uzņēmuma plānoto  likvidāciju,  valdes locekle Ruta Amtmane kļūs par Revertas likvidatori un uzņemsies visus nepieciešamos pienākumus, lai nodrošinātu  uzņēmuma darbības beigšanu līdz 2017. gada beigām.

Papildu informācijai:
AS Reverta darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto Parex bankas restrukturizācijas plānu Revertas saimnieciskā darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās.

Lai uzzinātu par akciju sabiedrību Reverta vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma mājaslapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai: Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv