Ellen har fått en första mindre order från distributören i Iran

Stockholm, SWEDEN


Danderyd, 2017-08-22 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Under hösten 2016 slöt Ellen AB avtal om distribution och försäljning med Arya Pars Hoonam Co som är verksam i Iran. De har nu registrerat Ellens probiotiska tampong för försäljning i Iran och Ellen har erhållit en första mindre lanseringsorder.

 

Kvinnohälsa är ett aktuellt och växande terapiområde i Iran. Arya Pars Hoonam har ett starkt fokus på kvinnohälsa i Iran och deras portfölj inkluderar produkter med naturliga ingredienser såsom örter och probiotika. De är marknadsledande på probiotiska produkter i Iran. Arya Pars Hoonam har en medicinsk säljkår som frekvent bearbetar apotek och gynekologer.
 

”Arya Pars Hoonam har utbildat sin säljkår och tagit fram presentationsmaterial för läkare, gynekologer och apotek. Vår probiotiska tampong visades på den årliga gynekologiska mässan i Teheran i oktober 2016. Arya Pars har också visat intresse för Ellens övriga sortiment men har valt att börja med tampongen. Det ska bli spännande att följa deras försäljningsutveckling.”, säger Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på Ellen AB.

 

För ytterligare information:

Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på telefon 0705-122505 eller via epost ia@ellenab.com

 

 

Denna information är sådan information som Ellen AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 augusti 2017 kl 08.00 CET.

 

 

 

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser.
För ytterligare information: www.ellenab.com