Corbion hoogste bieder in verkoopproces innovatieve microalgenspecialist TerraVia


Corbion maakt bekend dat TerraVia Holdings en gelieerde debiteuren ('TerraVia') na een veilingprocedure hebben besloten dat Corbion het hoogste en beste bod heeft uitgebracht op nagenoeg alle activa van TerraVia. TerraVia is een producent en leverancier van voedings- en speciale ingrediënten met een breed en divers platform toegespitst op ingrediënten op basis van microalgen. Vandaag heeft de faillissementsrechtbank (United States Bankruptcy Court) van het district Delaware Corbion aangewezen als de winnende bieder en TerraVia het recht gegeven om de verkoop aan Corbion uit te voeren.
 
Afronding van de acquisitie is afhankelijk van de gebruikelijke opschortende voorwaarden en vereiste goedkeuringen en van volledige nakoming door de partijen van alle verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst, en zal naar verwachting binnen twee tot drie weken plaatsvinden.
 
Het door Corbion tijdens de veiling uitgebrachte bod bedraagt circa USD 20 miljoen in contanten.
 
Op 2 augustus 2017 vroeg TerraVia zelf faillissement aan krachtens Hoofdstuk 11 van de Amerikaanse faillissementswet (U.S. Bankruptcy Code). Op diezelfde datum maakte Corbion bekend dat de onderneming een 'stalking horse' aandelen- en activakoopovereenkomst had gesloten met TerraVia. Deze koopovereenkomst betrof een eerste bod in een verkoopproces, inclusief veilingprocedure, krachtens Artikel 363 van de Amerikaanse faillissementswet.

Attachments

20171509 Corbion press release TerraVia_NL