Integrum har tecknat ett avtal med en ny leverantör av proteskomponenter

Mölndal, SWEDEN


PRESSINFORMATION
9 oktober 2017

Integrum har i prospektet från april 2017 informerat om att Bolaget arbetar med att byta en leverantör av proteskomponenter då befintlig leverantör aviserat att de inte längre kommer kunna leverera enligt avtal. Integrum har tecknat ett avtal med en ny leverantör av proteskomponenter vilket kommer säkerställa Bolagets leveransförmåga.

"Det är bra att vi relativt snabbt har säkrat framtida försörjning av våra proteskomponenter och att vi nu har tecknat ett avtal med en ny leverantör med liknade villkor som tidigare. Det är mycket positivt att den nya leverantören upprätthåller en hög kvalitetsstandard enligt ISO 13485 krav för att tillhandahålla medicinska produkter samt är registrerade hos den amerikanska Food and Drug Administration (FDA)", säger Jonas Bergman, VD i Integrum.

För att minska risken försäkrade sig Integrum tillgång till motsvararande 12 månaders förväntad försäljning av komponenter under tiden som en ny leverantör anskaffas och kvalitetssäkras. Genom avtalet med den en ny leverantör har nu risken reducerats ytterligare.

Om Integrum AB
Integrum är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och marknadsför system för skelettförankrade proteser. Med över 400 operationer genomförda i tolv länder och efter att ha verkat i marknaden i snart 20 år bedömer sig Bolaget ha en världsledande ställning inom området. Integrums innovativa OPRA Implant System bidrar till att förbättra livskvaliteten för amputerade världen över. Bolagets aktie handlas på Nasdaq First North.

För mer information, v.v. kontakta:
Jonas Bergman, VD                                                        
Mobil: 0704 - 18 43 38                                
Email: jonas.bergman@integrum.se

Certified Adviser
Erik Penser Bank AB är Bolagets Certified Adviser som nås på 08-463 8000.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/d2a8fa8f-e019-4353-b55d-db9872bbd3ea


Attachments

Integrum har en ny leverantör - 20171009.pdf