Acarix AB söker efter ny VD

Malmö, SWEDEN


Pressmeddelande                                                                                                    

Malmö, 6 november 2017

Acarix AB söker efter ny VD

Acarix AB (publ) ("Acarix") meddelade i dag att VD Søren Rysholt Christiansen har sagt upp sig per den 6 november och lämnar bolaget senast i slutet av februari 2018. Styrelsen har påbörjat sökandet efter Søren Rysholt Christiansens efterträdare.

- Styrelsen är tacksam för Sørens ledarskap under övergången från att vara ett utvecklingsbolag till att inleda dess kommersialisering. Vi är tacksamma för hans arbete som har tagit bolaget till den här punkten inom loppet av bara ett år. Jag är övertygad om att vi genom att arbeta med ledningsgruppen kommer att leda bolaget till fortsatta framgångar i framtiden. Med våra engagerade medarbetare och vår ledande teknologi har vi en bra position för att tillgodose de växande behoven hos patienter, läkare och sjukvårdsorganisationer, säger dr Braun, ordförande i Acarix.

- Det har varit ett mycket stort privilegium att hjälpa till att få Acarix att växa och lägga den första grunden till en kommersialisering. Jag är stolt över att ha samarbetat med de anställda, konsulterna och investerarna som är så engagerade i att marknadsföra våra produkter för patienternas skull, säger Søren Rysholt Christiansen.

CADScor®System kombinerar akustisk kartläggning av turbulenta flöden i kranskärlen och kranskärlsförändringar med avancerade algoritmer i en bärbar apparat för att med en icke-invasiv metod bedöma patientens risk för att drabbas av kranskärlssjukdom på mindre än tio minuter.  

Kontaktpersoner:

Acarix

Dr. Werner Braun, ordförande, e-post: wbraun@wemanitec.com, telefon: +49 151 70 131 343 

Søren Rysholt Christiansen, VD, e-post: dksrc@acarix.com, telefon: +45 2777 1112

Denna information är sådan information som Acarix AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen offentliggjordes för publicering, genom ovanstående kontaktpersons försorg, kl. 14:40 den 6 november 2017.

Not till redaktören:
Acarix grundades 2009, och har sedan 2010 fått stöd för sin marknadsintroduktion av investerarna Sunstone Life Science Ventures (DK) och SEED Capital (DK). Acarix AB noterades på Nasdaq First North Premier 2016 och har attraherat en mycket erfaren ledningsgrupp. Acarix CADScor®System har utformats för att vara ett allt-i-ett-system för en icke-invasiv metod för att hjälpa läkarna att bedöma en patients risk att drabbas av kranskärlssjukdom. Systemet har fått ett kliniskt godkännande.

Läs mer på www.acarix.com. Press kit: http://www.acarix.com/about-us/press-downloads/.


Attachments

PR CEO_final_SE.