Najväčší európski investori sa vďaka jedinečnej obchodnej platforme stretnú v júni vo Varšave a Sofii

Podujatie Eastern Europe Tech Tour 2018 predstaví najnovšie inovácie a možnosti financovania pre špičkové firmy v regióne


PORTOLA VALLEY, Kalifornia, April 12, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Počas podujatiaEastern Europe Tech Tour 2018 (EETT) sa 11. a 12. júna v poľskej Varšave a 12. a 13. júna v bulharskej Sofii stretnú inovátori a investori v oblasti technológií počas prvého radu podujatí tohto druhu.

EETT 2018 organizuje združenie Tech Tour s počiatočnou podporou zo strany spoločnosti Almaz Capital a Bulharského združenia súkromných investorov a rizikového kapitálu (BVCA). Cieľom je predstavenie podnikateľov a investorov a vytvorenie priestoru na inovácie, od úvodnej koncepcie až po zhodnotenie.

Tento rok je ťažiskom východná Európa. Tento región dosahuje patrí medzi oblasti s najvyšším hospodárskym rastom a v predchádzajúcich rokoch v prospech investorov generoval likviditu na úrovni 5 mld. USD.

Na podujatí EETT 2018 sa predstaví 30 najsľubnejších spoločností z oblasti high tech – 15 zo strednej a východnej Európy: z Poľska, Bieloruska, Českej republiky, Maďarska, Slovenska a Ukrajiny a 15 z juhovýchodnej Európy: z Bulharska, Albánska, Bosny a Hercegoviny, Chorvátska, Grécka, Rumunska, Srbska, Slovinska, Macedónska (Bývalej juhoslovanskej republiky Macedónsko), Moldavska a Čiernej Hory.

Viac než 200 spoločností pod vedením podnikateľov sa podrobí prísnemu kontrolnému procesu a posudzovaniu na základe jedinečnosti ich technológií, sily ich obchodného modelu, vízie, schopnosti plniť biznis plán a kvality a predchádzajúcich výsledkov manažmentu. Vybrané firmy sa predstavia pozvanej delegácii 40 medzinárodných investorov, ktorí aktívne pôsobia v regióne, ako aj 40 miestnym investorom a hlavným regionálnym hráčom.

Podujatie EETT 2018 budú viesť:

  • Alexander Galitsky, prezident EETT a spoluzakladateľ a riadiaci partner spoločnosti Almaz Capital;
  • Marcin Hejka, vedúci výberovej komisie pre strednú a východnú Európu a zakladajúci partner skupiny OTBVentures;
  • Evgeny Angelov, vedúci výberovej komisie pre juhovýchodnú Európu, predseda združenia BVCA a partner skupiny PostScriptum Ventures.

Podujatie je pre podnikateľov vynikajúcou príležitosťou na to, aby svoje firmy predstavili subjektom podnikajúcim v oblasti rizikového kapitálu a strávili s investormi ako jeden tím niekoľko dní interaktívnymi stretnutiami, počas večerí a na špeciálnych podujatiach. Podujatie ponúkne mnoho príležitostí na networking medzi účastníkmi, firmami a investormi, ako aj na výmenu komplexných informácií o investičnom procese. Oficiálnym jazykom podujatia Eastern Europe Tech Tour 2018 je angličtina.

Všetky start-upy sa ho môžu zúčastniť bezplatne. Konečný termín na podávanie prihlášok je 13. apríl 2018. Konečný termín registrácie pred termínom („early-bird“) je 12. apríl 2018.

Účasť médií je bezplatná. Na účely registrácie píšte na adresu hhristov@techtour.com alebo Irina@almazcapital.com do 11. júna v prípade Varšavy a 12. júna v prípade Sofie. K dispozícii sú aj partnerské balíčky.

O združení Tech Tour 
Združenie Tech Tour, ktoré bolo založené v roku 1998, tvoria subjekty so silnou pozíciou na trhu s rizikovým kapitálom. Každý rok propagujeme inovačné spoločnosti a ich projekty v rámci 25 podujatí networkingu. Máme 20 rokov skúseností v celej Európe a na Strednom východe a predstavujeme jedinečnú cezhraničnú platformu pre firmy, ktoré sa venujú inovačným technológiám – od nápadu až po úspešný príbeh. Navštívte stránku: www.techtour.com.

O spoločnosti Almaz Capital
Almaz Capital je medzinárodná spoločnosť, ktorá sa venuje rizikovému kapitálu a investuje v ranej fáze do technologických firiem s výkonným kapitálom. Tento jedinečný premosťovací fond so sídlom v Silicon Valley spája talenty z oblasti inžinierskej činnosti a podnikania z východnej Európy s americkým trhom a pomáha budovať globálne spoločnosti. Navštívte stránku: www.almazcapital.com.

O združení BVCA
Bulharské združenie súkromných investorov a rizikového kapitálu je kontaktným bodom pre súkromných investorov, fondy rizikového kapitálu a podnikateľskú sféru v Bulharsku. Spolupracuje so svojimi členmi na zlepšovaní obchodného prostredia a podpore inovácie a rastu v krajine i regióne strednej a východnej Európy. Navštívte stránku: http://bvca.bg/en/.

Spojte sa s nami
https://twitter.com/TechTourHQ
https://www.linkedin.com/company/tech-tour
https://www.facebook.com/TechTourHQ/
https://www.youtube.com/c/TechTourEurope

Viac informácií o podujatiach nájdete na adrese www.techtour.com/events.

Kontakt pre médiá: Irina Goryacheva, Irina@almazcapital.com; 650-644-4530