Taaleri ostaa Suomen ensimmäisen robovarainhoitajan Evervest Oy:n


TAALERI OYJ                                 LEHDISTÖTIEDOTE                     3.5.2018

Taaleri ostaa Suomen ensimmäisen robovarainhoitajan Evervest Oy:n

Taaleri Varainhoito Oy on sopinut ostavansa Evervest Oy:n koko osakekannan. Evervest on perustettu 2015 ja sillä on Finanssivalvonnan myöntämä toimilupa toimia omaisuudenhoitajana. Yhtiö siirtyy sataprosenttisesti Taaleri Varainhoito Oy:n omistamaksi tytäryhtiöksi. Kauppahinta maksetaan rahana ja osa muodostuu ns. earn out-mallin pohjalta.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Finanssivalvonnan hyväksyntää. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Varainhoito automatisoituu jatkuvasti. Varainhoitoalan muutokseen vastaaminen on yksi Taalerin strategian keskeisiä tavoitteita. Evervestin valmiina toimiva digitaalinen alusta laajentaa Taalerin tarjoamaa palvelua asiakkaille.

”Evervestistä tulee oleellinen osa Taaleri Varainhoidon tulevaisuutta. Uusi digitaalinen jakelukanava toteutetaan Taalerin brändillä. Palvelulla ja sen jatkokehittämisellä on selkeä strateginen asema varainhoitoalan muutoksessa ja se täydentää perinteistä tapaamispohjaista varainhoidon palvelumallia” Taaleri varainhoito-segmentin johtaja Samu Lang kertoo.

Evervestin toimitusjohtaja Antti Törmänen näkee yrityskaupan hyvänä ratkaisuna Evervestille. ”Taaleri tarjoaa mahdollisuuden olla osa isompaa palvelutarjoamaa ja samalla jatkokehittää palvelua. Yhdessä muodostamme ainutlaatuisen varainhoitopalvelun asiakkaille” Evervestin toimitusjohtaja Antti Törmänen toteaa.


Viestintä

Lisätietoja:

Samu Lang, Varainhoito-segmentin johtaja, Taaleri Oyj, 050 321 9785, samu.lang@taaleri.com

Antti Törmänen, toimitusjohtaja, Evervest Oy, 040 556 2605, antti@evervest.fi

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja ja Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia.

Taalerilla oli joulukuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 400. Taaleri Oyj:llä on noin 3 900 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi

Taaleri Twitterissä


 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317