Valmet toimittaa off-line-monitelakalanterin UPM Specialty Papersille Saksaan


Valmet Oyj:n lehdistötiedote 20.6.2018 klo 11:00

Valmet toimittaa off-line-monitelakalanterin eli monitelaisen jälkikalanterointikoneen UPM Nordland Papierin Dörpenin tehtaalle Saksaan. Uusi jälkikalanterointikone ja Valmetin koneenohjausjärjestelmä suunnitellaan siten, että vaativien irroke- ja glassiinipapereiden lopullinen laatu saavutetaan lajinvaihtouudistuksen jälkeen. Kone on suunniteltu otettavaksi käyttöön vuoden 2019 lopussa.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2018 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tällaisen tilauksen kokonaisarvo on tyypillisesti noin 20-30 miljoonaa euroa.

Toimituksen tekniset tiedot

Valmet toimittaa uudelle suurikapasiteettiselle jälkikalanterointikoneelle aukirullaimen, OptiCalender Multinip -kalanterin, OptiDry-ilmakuivaimet ja kiinnirullaimen. Jälkikalanterointikoneeseen tulee Valmet DNA -koneenohjausjärjestelmä.

Monitelakalanterissa on 14 nippiä, jotka tuovat lopputuotteelle erinomaisen laadun. Kalanterointi on tehokasta jo ensimmäisissä nipeissä. Jokaisessa nipissä on sama korkea nippikuorma ja lämpötila, millä saavutetaan lopputuotteen alhainen pinnan karheus, pieni öljyn imeytyminen ja korkea läpikuultavuus.

Noin 4 500 mm leveän jälkikalanterointikoneella valmistetaan irrokepaperilaatuja, joiden neliöpainoalue on 48-120 g/m2. Koneen suunnittelunopeus on 1 300 m/min.

Tietoja asiakkaasta UPM Specialty Papers ja UPM

UPM Specialty Papers valmistaa etikettejä ja pakkausmateriaaleja kansainvälisille markkinoille ja hienopapereita Aasian markkinoille. Sen pääasiakkaat ovat paperinjalostajat, vähittäismyyjät ja painotalot. UPM Specialty Papers on johtava toimija kestävän kehityksen saralla. Sen korkeatasoiset paperit valmistetaan Suomessa ja Kiinassa. UPM Specialty Papers työllistää noin 1 700 henkilöä Suomessa, Kiinassa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Singaporessa ja Australiassa.

Biometsäteollisuuden edelläkävijänä UPM rakentaa kestävää, innovaatiovetoista ja kiinnostavaa tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. UPM tarjoaa kestäviä ja turvallisia ratkaisuja kasvavaan maailmanlaajuiseen kulutukseen. Tuotteet valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Yhtiössä työskentelee noin 19 100 henkilöä ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM - The Biofore Company www.upm.com

VALMET
Konserniviestintä

Lisätietoja:

Manfred Eberhardt, Keski-Euroopan myyntijohtaja, Valmet, puh. +49 173 3080504

Jari Siitonen, myyntijohtaja, Kartonki- ja paperitehtaat, Valmet, puh. +358 40 765 7406

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Tavoitteemme on tulla maailman parhaaksi asiakkaidemme palvelussa.

Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistykselliset palvelut ja automaatioratkaisut parantavat asiakkaidemme tuotantoprosessien luotettavuutta ja suorituskykyä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä.

Valmetin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 3,1 miljardia euroa. Yli 12 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen - joka päivä. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.
Lue lisää www.valmet.fi, www.twitter.com/valmetglobal

Henkilötietojen käsittely

Kättelemässä kaupan sinetöimiseksi, vasemmalta Esa Happonen (Valmet), Petri Paukkunen (Valmet) ja Rolf Bauer (UPM)