Source: Marimekko Oyj

MARIMEKKO NOSTAA TULOSOHJEISTUSTAAN; LIIKEVAIHTOENNUSTE PYSYY ENNALLAAN

Marimekko Oyj, Pörssitiedote 21.9.2018 klo 8.30

MARIMEKKO NOSTAA TULOSOHJEISTUSTAAN; LIIKEVAIHTOENNUSTE PYSYY ENNALLAAN

Marimekko Oyj arvioi 9.8.2018 julkistetussa puolivuosikatsauksessaan Marimekko-konsernin liikevaihdon vuonna 2018 olevan edellisvuotta korkeampi ja vertailukelpoisen liikevoiton olevan edellisvuoden tasolla tai korkeampi.

Marimekko tarkistaa nyt aiempaa arviotaan vuoden 2018 vertailukelpoisesta liikevoitosta ja poistaa viittauksen edellisvuoden tasoon johtuen pääsääntöisesti ennakoitua paremmasta vähittäismyynnin kehityksestä Suomessa elokuussa. Uuden arvion mukaan vertailukelpoisen liikevoiton ennakoidaan vuonna 2018 olevan edellisvuotta korkeampi, arviolta enintään noin 12 miljoonaa euroa.

Puolivuosikatsauksessa annettu arvio liikevaihdosta pysyy ennallaan. Päivitetty arvio kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti: Marimekko-konsernin liikevaihdon arvioidaan vuonna 2018 olevan edellisvuotta korkeampi; myös vertailukelpoisen liikevoiton ennakoidaan olevan edellisvuotta korkeampi, arviolta enintään noin 12 miljoonaa euroa.

Marimekon liiketoiminnan kausiluonteisuudesta johtuen liikevaihto- ja tuloskertymä painottuu yleensä tilivuoden kahdelle viimeiselle neljännekselle. Yhtiö kertoi puolivuosikatsauksessaan, että vuoden 2018 toisen neljänneksen vahvaan liikevaihto- ja tuloskertymään vaikuttivat osaltaan ajoitukselliset tekijät. Yhtiö kertoi myös, että vuoden 2018 myyntiin Suomessa vaikuttavat positiivisesti kertaluonteiset kampanjatoimitukset, joista noin puolet ajoittui vuoden toiselle neljännekselle ja loput jakautuvat melko tasaisesti vuoden muille kvartaaleille.

Yhtiön tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2018 tuloskertymä painottuu tavanomaisesta poiketen toiselle ja kolmannelle neljännekselle. Vuoden viimeiselle neljännekselle arvioidaan ajoittuvan enemmän kuluja kuin vuonna 2017. Lisäksi toisella vuosipuoliskolla tukkumyynti painottuu jonkin verran vuoden kolmannelle neljännekselle. Vuoden viimeisellä neljänneksellä erityisesti joulukaupan osuus myynnistä on tyypillisesti merkittävä, ja joulusesongin onnistumisella on olennainen vaikutus koko vuoden tulokseen.

Marimekon osavuosikatsaus tammi-syyskuulta julkistetaan torstaina 1.11.2018 klo 8.30.

MARIMEKKO OYJ
Konserniviestintä

Piia Kumpulainen
Puh. 09 758 7293
piia.kumpulainen@marimekko.com

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

Marimekko on suomalainen designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2017 tuotteiden brändimyynti oli 193 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 102 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 160 eri puolilla maailmaa. Keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 450 henkeä. Yhtiön osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.com