AS Tallink Grupp teatab FDR-ide Tasuta Konverteerimisperioodi algusest ning konverteerimise juhistest


EI OLE MÕELDUD AVALDAMISEKS, AVALIKUSTAMISEKS VÕI LEVITAMISEKS OTSESELT VÕI KAUDSELT AMEERIKA ÜHENDRIIKIDES, KANADAS, AUSTRAALIAS, HONG KONGIS, LÕUNA-AAFRIKAS, SINGAPURIS VÕI JAAPANIS VÕI NEISSE RIIKIDESSE VÕI MIS TAHES MUUS JURISDIKTSIOONIS VÕI JURISDIKTSIOONI, KUS LEVITAMINE VÕI AVALDAMINE OLEKS EBASEADUSLIK.

AS Tallink Grupp („Selts“ või „Tallink“) teatas täna, et on praeguseks läbinud mitu etappi kavandatava Seltsi aktsiate teisese noteerimise protsessis („Noteerimine“) Nasdaq Helsinki Ltd („Nasdaq Helsinki börs“) põhinimekirjas Soome väärtpaberite hoidmistunnistuste (inglise keeles: Finnish share depositary receipts – „FDR-id“) vormis. Selts teatab FDR-ide Tasuta Konverteerimisperioodi algusest (defineeritud allpool) ning konverteerimise juhistest.

Aktsiate konverteerimine FDR-ideks ning FDR-ide Tasuta Konverteerimisperiood

Nordea Bank Abp (FDR-ide agent (inglise keeles: issuer agent), „FDR-ide Agent“) on nõustunud mitte küsima Seltsi aktsionäridelt konverteerimistasu, mis kohaldub nende aktsiate FDR-ideks konverteerimisele, summas 120 EUR perioodi jooksul alates orienteeruvalt 19. novembrist 2018, kell 12.00 päeval Soome aja järgi, kuni orienteeruvalt 29. novembrini 2018, kell 18.00 Soome aja järgi („FDR-ide Tasuta Konverteerimisperiood“), tingimusel, et FDR-ide Tasuta Konverteerimisperioodi ei pikendata. FDR-ide Tasuta Konverteerimisperioodi kestel pakutakse üht tasuta konverteerimist väärtpaberikonto kohta („Konverteerimise Kampaania“). Aktsionäride oma teenuseosutajate tasud kohalduvad endiselt. FDR-ideks konverteeritud aktsiad ei kuulu avalikult kauplemisele kuni oodatava kauplemise alustamiseni orienteeruvalt 3. detsembril 2018.

Rohkem informatsiooni FDR-ide kohta leiate FDR-ide tingimustest ning kavandatava teisese noteerimise kohta leiate rohkem informatsiooni Noteerimise Kokkuvõttest, mis on kättesaadavad Seltsi veebilehel aadressil www.tallink.com/nasdaq-helsinki.

Juhised aktsiate FDR-ideks konverteerimiseks:

1.    Võtke ühendust oma väärtpaberikonto kontohalduriga, kes hoiab teie Tallinki aktsiaid, ning oma Soome kontohalduriga, et anda korraldus aktsiate FDR-ideks konverteerimiseks.

Palun võtke teatavaks: Selleks, et konverteerida enne kauplemise alustamist Nasdaq Helsinki börsil, võtke palun ühendust oma sobiva väärtpaberikonto kontohalduriga, tagamaks, et saate hoida noteerimata Soome väärtpabereid (FDR-id) registrikande vormis.

2.    Teie kontohaldurid võtavad ühendust FDR-ide Agendiga ning esitavad FDR-ide Agendile informatsiooni ja juhised vastava konverteerimise jaoks.

3.    Konverteerimine sõltub teatud tingimuste täitmistest.* Kui kõik kohustused on täidetud, teeb FDR-ide Agent mõistlikud jõupingutused samal päeval konverteerimiseks.

*) Rohkem informatsiooni nõuete kohta leiate FDR-ide tingimustest, mis on kättesaadavad Seltsi veebilehel aadressil www.tallink.com/nasdaq-helsinki.

Kõikide konverteerimiste puhul, välja arvatud Konverteerimise Kampaania puhul, on FDR-ide Agendil õigus nõuda Seltsi aktsionärilt või FDR-i omanikult mis tahes tasude, kulude ja kulutuste tasumist seoses konverteerimisega. FDR-ide Agent võib keelduda taotletud konverteerimisest või sellega viivitada. Murdosa aktsiaid või FDR-e ei registreerita. Selguse huvides, aktsionäride oma teenuseosutajate tasud kohalduvad endiselt.

FDR-i omanik võib ka konverteerida FDR-id Seltsi aktsiateks, tehes vastava korralduse nii Soome kontohaldurile, kelle juures FDR-id on väärtpaberikontol registreeritud, kui ka sobivale kontohaldurile (kes võtab ühendust FDR-i agendiga). Sobivad kontohaldurid esitavad alati FDR-ide Agendile vastava konverteerimise jaoks informatsiooni ja juhised. Sellisele konverteerimisele ei kohaldu FDR-ide Tasuta Konverteerimisperiood. Rohkem informatsiooni leiate FDR-ide tingimustest.

Olulised kuupäevad

  • FDR-ide Tasuta Konverteerimisperiood algab orienteeruvalt: 19. novembril 2018 kell 12 päeval
  • FDR-ide Tasuta Konverteerimisperiood lõpeb orienteeruvalt: 29. novembril 2018 kell 18.00
  • FDR-idega kauplemine algab eeldatavalt Nasdaq Helsinki börsi põhinimekirjas orienteeruvalt: 3. detsembril 2018


Veiko Haavapuu
Finantsdirektor        

AS Tallink Grupp
Sadama 5/7, 10111 Tallinn
Tel. +372 640 9914
E-mail veiko.haavapuu@tallink.ee


VASTUTUST PIIRAV KLAUSEL

Siintoodud informatsioon ei ole pakkumine müüa või üleskutse teha pakkumine osta või omandada mis tahes AS-i Tallink Grupp aktsiaid, FDR-e, õigusi või muid väärtpabereid mis tahes jurisdiktsioonis, sealhulgas, kuid mitte ainult, Soomes, Eestis ja muudes Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriikides. Siintoodud informatsioon on esitatud ainult eesmärgiga teavitada Seltsi aktsiate võimalikust noteerimisest ja kauplemisele võtmisest FDR-ide vormis Nasdaq Helsinki põhinimekirjas.

Siintoodud informatsioon ei ole pakkumine müüa väärtpabereid Ameerika Ühendriikides. Seltsi aktsiad, FDR-id, õigused või muud väärtpaberid, millele veebilehel viidatakse, ei ole registreeritud ning neid ei registreerita 1933. aasta USA väärtpaberituruseaduse nagu muudetud (inglise keeles: U.S. Securities Act of 1933, as amended) alusel ning neid ei tohi pakkuda ega müüa Ameerika Ühendriikides ilma selle seaduse alusel registreerimiseta või vastava registreerimisest vabastuseta.

Siintoodud informatsioon ole mõeldud isikutele ning sellele ei tohi saada juurdepääsu isikud või seda ei tohi levitada või jagada isikutele, kes elavad või viibivad füüsiliselt Ameerika Ühendriikides, Austraalias, Kanadas, Hong Kongis, Jaapanis, Uus-Meremaal, Lõuna-Aafrikas või Singapuris, ning see ei ole pakkumine müüa või üleskutse teha pakkumine osta või omandada mis tahes Seltsi aktsiaid, FDR-e, õigusi või muid väärtpabereid Ameerika Ühendriikides, Austraalias, Kanadas, Hong Kongis, Jaapanis, Uus-Meremaal, Lõuna-Aafrikas, Singapuris või mis tahes muus riigis, kus see oleks vastuolus selle riigi seaduste ja regulatsioonidega.

Siintoodud informatsioon ei ole pakkumine müüa väärtpabereid Ühendkuningriigis. Ühendkuningriigis ei ole kinnitatud ega kinnitata ühtegi prospekti seoses siinviidatud väärtpaberitega. Käesolevat informatsiooni jagatakse ning see on suunatud ainult (i) isikutele, kes ei asu Ühendkuningriigis, või (ii) investeerimisspetsialistidele (inglise keeles: investment professionals) 2000. aasta finantsteenuste ja -turgude seaduse (finantstoetused) 2005. aasta määruse (inglise keeles: Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005) („Määrus“) artikli 19 (5) tähenduses või (iii) varakatele äriühingutele (inglise keeles: high net worth companies) ja muudele isikutele, kellele seda võib seaduse kohaselt jagada Määruse artikli 49 (2) alusel (kõik vastavad isikud koos nimetatud kui „asjakohased isikud“). Mis tahes selle dokumendiga seotud investeerimistegevus on lubatud ainult asjakohastele isikutele ning sellesse kaasatakse ainult asjakohased isikud. Ükski isik, kes ei ole asjakohane isik, ei tohiks tegutseda selle dokumendi või mis tahes selle sisu alusel ega neile tugineda.

Käesolev teade sisaldab tulevikku suunatud väiteid teatud kohalduvate jurisdiktsioonide väärtpaberiõiguse tähenduses. Need tulevikku suunatud väited hõlmavad muu hulgas kõiki käesoleva teate väiteid, mis ei ole ajaloolised faktid. Nende olemusest tulenevalt kaasnevad tulevikku suunatud väidetega teadaolevad ja tundmatud riskid, ebakindlused ja muud tegurid, sest need on seotud sündmustega ja sõltuvad asjaoludest, mis võivad, aga ei pruugi, tulevikus esineda. Tallink hoiatab lugejaid, et tulevikku suunatud väited ei ole garantiid tulevase toimimise kohta ja need tuginevad mitmele eeldusele ning Tallinki tegelikud tegevuste tulemused, sealhulgas finantsseisund ja likviidsus ning tööstusharu areng, milles Tallink ja selle grupi liikmed tegutsevad, võivad oluliselt erineda sellest, mis on öeldud või pakutud (ning olla negatiivsem kui) käesoleva teate tulevikku suunatud väidetes.