Source: Raisio Oyj

Raisio alentaa arviotaan vuoden 2018 liiketuloksesta

Raisio Oyj, pörssitiedote 13.12.2018

RAISIO ALENTAA ARVIOTAAN VUODEN 2018 LIIKETULOKSESTA

Raisio alentaa ennustettaan vuoden 2018 jatkuvien toimintojen vertailukelpoisesta liiketuloksesta ja arvioi sen olevan noin 11 prosenttia liikevaihdosta.

Merkittävimmin liiketuloksen heikkenemiseen vaikuttavat Raision pääraaka-aineiden hintojen poikkeuksellisen voimakkaat muutokset. Pitkäaikaiset sopimukset erityisesti teollisuusasiakkaiden kanssa ovat hidastaneet kohonneiden raaka-ainekustannusten viemistä tuotteiden hintoihin.

Lisäksi on huomioitava, että Venäjän viranomaisten 4.8.2018 asettamasta ja 6.12.2018 purkamasta kalanrehujen tuontikiellosta johtuen Raisioaqua ei ole voinut toimittaa kalanrehuja venäläisille asiakkailleen elokuun alusta lähtien. Keskeytyneen Venäjän viennin vaikutus Raisioaquan liiketulokseen jo heinä-syyskuussa 2018 oli -1,8 miljoonaa euroa vertailukauteen nähden.

RAISION AIKAISEMPI NÄKYMÄ 8.8.2018

Raisio arvioi konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihdon vuonna 2018 olevan noin 230 miljoonaa euroa. Konsernin jatkuvien toimintojen vertailukelpoisen liiketuloksen yhtiö arvioi olevan noin 12 prosenttia liikevaihdosta.

Valuuttakursseilla on edelleen merkittävä vaikutus Raision liikevaihtoon ja -tulokseen. Raision jatkuvien toimintojen liikevaihto muodostuu elintarvikkeiden ja kalanrehujen myynnin lisäksi viljakaupasta.

RAISIO OYJ


Heidi Hirvonen
viestintä- ja IR-päällikkö
p. 050 567 3060

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi, p. 050 537 3883

Raisio Oyj

Raisio on kansainvälinen yhtiö, joka keskittyy terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan. Tunnettuja brändejämme ovat mm. Benecol, Elovena, Nalle ja Sunnuntai. Raision tuotteissa korostuvat hyvinvointi, terveellisyys, maku ja kestävä kehitys. Vahva osaamisemme ja into kehittää uutta varmistavat kannattavan kasvun. Raision osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2017 konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 235 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 36 miljoonaa euroa. Meidän ruokamme tekee hyvää Terveydelle, Sydämelle ja Maalle. Lisätietoja Raisiosta löytyy osoitteesta www.raisio.com.

Jakelu
Nasdaq
Keskeinen media
www.raisio.com