ContextVision på väg mot kommersiell lansering inom digital patologi under 2019


STOCKHOLM - 21 februari, 2019 - ContextVision, världsledande leverantör av mjukvaror för medicinsk bildbehandling och specialister inom artificiell intelligens, närmar sig kommersialiseringen av en första produkt inom digital patologi under 2019. Tester har visat att ContextVisions algoritmer ger lika bra resultat som patologer och kan också hitta misstänkta cancerområden som är svåra att upptäcka.
 
"Vi har tagit stora steg mot en första kommersiell produkt inom digital patologi och produktutvecklingen går stadigt framåt mot lanseringen som vi planerar under andra kvartalet", säger Anita Tollstadius, VD.
 
Som en av pre-lanseringsaktiviteterna under det fjärde kvartalet, ställde ContextVision ut på The 5th Digital Pathology & AI Congress in London i december och skapade stort intresse bland ledande aktörer inom patologivärlden.
 
Framgång med objektiva data
Under det fjärde kvartalet nådde ContextVision en ny milstolpe genom att visa att den egenutvecklade metoden, Master Annotation(TM), ger mer objektiv och korrekt träning av företagets deep learning nätverk, och att den skapar värde för att hitta misstänkta cancerområden i digitala patologibilder.
 
"Slutsatserna från våra tester är väldigt goda nyheter för oss. Det visar att våra mer objektiva data för träning av våra nätverk ger bra resultat och det är centralt för att vår nya produkt INIFY(TM), för prostatacancer, skall bli en succé", säger Tollstadius.
 
Företaget tog också ett oerhört viktigt steg framåt inom bildbehandling, genom att lansera en första produkt i en helt ny generation av bildförbättringsprodukter.
 
"Den här nya produkten, Altumira(TM), är resultatet av att kombinera vår GOP teknologi med artificiell intelligens, eller mer specifikt deep learning teknologi", säger Tollstadius.
 
Högst försäljning någonsin
Som tidigare annonserats hade ContextVision mycket stark försäljning under det fjärde kvartalet och nådde 27,9 MSEK, vilket är 24% högre än föregående år. Det innebär att den årliga försäljningen nådde den högsta nivån hittills, 90,9 MSEK - en 13 procentig ökning jämfört med 2017.
 
"Även om vi gör stora investeringar i forskning och i en ny marknad hade vi ett positivt resultat på 2,7 MSEK i det fjärde kvartalet och vid årets slut hade vi fortfarande en stark kassa", säger Tollstadius.
 
 
 
För ytterligare information, vänligen kontakta, Anita Tollstadius, VD ContextVision AB, på mobil: +46 70 337 30 26 eller besök www.contextvision.se
 

 
###
 


 
Om ContextVision
ContextVision är ett medicintekniskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på bildanalys och artificiell intelligens. ContextVision är den globala marknadsledaren inom bildförbättring och är en mjukvarupartner till ledande tillverkare av bildteknik över hela världen. Dess banbrytande teknik hjälper läkare att noggrant tolka medicinska bilder, en avgörande grund för bättre diagnos och behandling.
ContextVision var branschpionjär för mer än 30 år sedan och satsar kraftigt på FoU för att utveckla nya applikationer av den senaste tekniken inom artificiell intelligens och för att expandera in i den växande digitala patologimarknaden. Den första produkten, ett stöd vid diagnos av prostatacancer, planeras släppas inom en snar framtid.
 
Företaget är baserat i Sverige, men har även lokal representation i USA, Ryssland, Japan, Kina och Korea. ContextVision är ett svenskt företag och aktien är noterad på Oslo Börs (COV).
 
Mer information om verksamheten finns på http://www.contextvision.com

 

Denna information är föremål för upplysningskraven enligt 5 -12 § i den Norska lagen om värdepappershandel.
Denna information är sådan information som ContextVision är skyldig att offentliggöra enligt EU: s förordning om marknadsmissbruk
(EU) 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 februari 2019.


Attachments

ContextVision - Q4 2018 financial report