Leedu Login tehnoloogia- ja innovatsioonikonverentsi korraldava ettevõtte omandamine

7. märtsil 2019 sõlmis ASi Ekspress Grupp 100%-line tütarettevõte UAB Delfi lepingu UAB-ga Small Talk Ideas ja Arnoldas Rogoznyjga 100%-lise osaluse omandamiseks Leedu tehnoloogia- ja innovatsioonikonverentsi korraldavas ettevõttes UAB Login Conferences.

UAB Login Conferences peamine tegevus on tehnoloogia- ja innovatsioonikonverentsi „Login” (Login 2019) korraldamine. Esimene konverents, kus oli 120 osalejat ja 11 esinejat, toimus 2007. aastal. Tänaseks on sellest saanud Leedu suurim innovatsioonikonverents, kus on üle 4000 osaleja ja 120 esineja. „Login” alustas tehnoloogia, uuenduste ja loovuse käsitlustega, kui see oli oluline ainult valdkonna spetsialistidele. Järk-järgult muutus „Login” aga aasta oodatuimaks ürituseks – konverensti osalejate arv kasvas koos Leedu edusammudega ja suurenenud huvi võimaldas tuua konverentsile rohkem rahvusvahelisi põnevaid esinejaid. Nüüdseks on üritusest välja kasvanud atraktiivne koht koostööpartnerite leidmiseks.

Osaluse omandamise eesmärk on siseneda konverentside korraldamise turule ja muuta see innovatsiooni- ja tehnoloogiakonverents üheks tuntumaks innovatsiooniürituseks Baltikumis.

Tehing ei ole käsitatav olulise osaluse omandamisena NASDAQ Tallinna Börsi reglemendi osa „Nõuded emitentidele“ tähenduses. AS Ekspress Grupp kinnitab, et UAB Delfi ega ASi Ekspress Grupp juhatuse ja nõukogu liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud. Poolte kokkuleppel tehingu hinda ega muid tingimusi ei avalikustata.

Delfi UAB omab Leedu populaarseimat uudisteportaali DELFI, kus on fokusseeritud kanalid erinevatele sihtrühmadele, ja kuulutusteportaali Alio.lt. Alates 2007. aastast kuulub Delfi UAB meediakontserni AS Ekspress Grupp.

Lisainfo: Vytautas Benokraitis, UAB Delfi tegevjuht, telefon +370 699 18015.

Signe Kukin
Kontserni finantsjuht
AS Ekspress Grupp
E-kiri: signe.kukin@egrupp.ee

AS Ekspress Grupp on Baltimaade juhtiv meediakontsern, mille peamised tegevused hõlmavad veebimeedia sisutootmist, ajalehtede ja ajakirjade kirjastamist ning trükiteenuste osutamist Eestis, Lätis ja Leedus. 1989. aastal tegevust alustanud Ekspress Grupp annab tööd 1700 inimesele, omab juhtivaid veebimeedia portaale Baltimaades ning kirjastab Eesti loetumaid päeva- ja nädalalehti, lisaks enamikku Eesti populaarsematest ajakirjadest.