Metso toimittaa kaivoslaitteita Albemarlen litium-hankkeeseen läntisessä Australiassa


Metso toimittaa kaivoslaitteita Albemarlen litium-hankkeeseen läntisessä Australiassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 10. huhtikuuta 2019 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso on saanut merkittävän tilauksen lämpökäsittely- ja hienonnuslaitteiden toimittamisesta Albemarle-yhtiön uuteen litiumin tuotantolaitokseen, Kemertoniin, joka sijaitsee läntisessä Australiassa. Uuden laitoksen rakentaminen käynnistyi tammikuussa 2019 ja sen tuotannon on määrä alkaa vuonna 2021.

Laitos koostuu alkuvaiheessa kolmesta tuotantolinjasta, joista kukin tuottaa vuosittain 20 000 tonnia litiumhydroksidia. Laitosta voidaan laajentaa viiteen linjaan, jolloin sen vuosittainen tuontantokapasiteetti nousee 100 000 tonniin vuoden 2025 tienoilla. Laitos saa raaka-aineensa lähellä sijaitsevasta Greenbushes-kaivoksesta.

Metson toimitus pitää sisällään kalsinointilaitoksen ja pasuton, kuulamyllyjä, kaasunkäsittelyjärjestelmiä sekä tarvittavia lisälaitteita. Metson lämpökäsittelyteknologia mahdollistaa tehokkaan litiumin talteenoton ja alhaisen energiankulutuksen. Tilaukset on kirjattu Metson vuoden 2018 kolmannen vuosineljänneksen sekä vuoden 2019 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Toimitukset on tarkoitus aloittaa 2019 toisen vuosipuoliskon aikana.

"Olemme erittäin iloisia merkittävästä roolista Albemarlen suunnitelmissa, joilla se vastaa akkulaatuisten litiumkemikaalien kasvavaan maailmanlaajuiseen kysyntään. Uskomme, että henkilöstömme kokemus ja osaaminen sekä yhteistyö hankkeessa mukana olevien paikallisten komponenttitoimittajien ja alihankkijoiden kanssa ovat keskeisiä tekijöitä hankkeen menestyksen kannalta", sanoo Metson Australian markkina-alueen johtaja Ross Wotherspoon.

"Litium-hankkeiden määrä on kasvussa ja me Metsolla olemme laajentaneet ratkaisujamme ja palveluitamme vastaamaan tähän kysyntään. Olemme teknologiajohtaja mineraalien käsittelyssä ja meillä on vahva ja osaava tukiorganisaation lähellä asiakasta", toteaa Metson Mining Equipment -liiketoiminta-alueen johtaja Victor Tapia.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljardia euroa. Metsolla on yli 13 000 työntekijää yli 50 maassa.

metso.com, twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Ross Wotherspoon, johtaja, Australian markkina-alue, Metso, puh. +61 2 8825 1700, sähköposti: ross.wotherspoon@metso.com

Helena Marjaranta, viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. +358 20 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com  

Kuvateksti: Albemarlen uusi Kemertonin laitos saa raaka-aineenaan käyttämänsä litiumrikasteen noin 100 kilometrin päässä sijaitsevasta Greenbushes-kaivoksesta.