Silmäasema Oyj: Coronaria Oy ilmoittaa vastaanottamiensa hyväksyntöjen määrän olennaisesta muutoksesta koskien julkista ostotarjousta kaikista Silmäasema Oyj:n liikkeeseen laskemista osakkeista


Coronaria Oy ilmoittaa vastaanottamiensa hyväksyntöjen määrän olennaisesta muutoksesta koskien julkista ostotarjousta kaikista Silmäasema Oyj:n liikkeeseen laskemista osakkeista - saadut hyväksynnät ja sitoumukset yhdessä Coronarian omistamien osakkeiden kanssa edustavat noin 40,2 prosenttia Silmäasema Oyj:n osakkeista

Silmäasema Oyj              
Pörssitiedote
12.9.2019 klo 21.15

Coronaria Oy (”Coronaria” tai ”Tarjouksentekijä”) on 5.9.2019 aloittanut pakollisen julkisen ostotarjouksen kaikista Silmäasema Oyj:n (”Silmäasema”) liikkeeseen laskemista osakkeista, jotka eivät ole Tarjouksentekijän, Silmäaseman tai sen tytäryhtiöiden hallussa (”Ostotarjous”). Ostotarjouksen hyväksymisaika alkoi 5.9.2019 klo 9:30 (Suomen aikaa) ja se päättyy 26.9.2019 klo 16:00 (Suomen aikaa) (”Tarjousaika”). Tarjouksentekijä varaa itselleen oikeuden pidentää Tarjousaikaa Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti.

Tarjouksentekijä on Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti sitoutunut ilmoittamaan Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti vastaanottamiensa pätevien hyväksyntöjen määrän olennaisista muutoksista viikoittain. Tämän tiedotteen ajankohtana osakkeenomistajat, jotka edustavat yhteensä noin 6,3 prosenttia Silmäaseman osakkeista ovat hyväksyneet tai ovat antaneet Ostotarjouksen alkamisen jälkeen tietyin tavanomaisin ehdoin peruuttamattoman sitoumuksensa hyväksyä Ostotarjous sen ehtojen mukaisesti. Yhdessä Coronarian jo omistamien osakkeiden kanssa (mukaan lukien noin 1,5 prosenttia Silmäaseman osakkeista, jotka Coronaria on ostanut tarjoushinnalla markkinoilta tarjousasiakirjan julkistamisen jälkeen) tämä edustaa yhteensä noin 40,2 prosenttia Silmäaseman kaikista osakkeista.

Silmäasema jatkaa liiketoimintaansa normaalisti eikä järjestelyllä ole vaikutusta Silmäaseman asiakkaille.

SILMÄASEMA OYJ

Jussi Salminen
toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa

Toimitusjohtaja Jussi Salminen, p. 040 834 5818
Talousjohtaja Sari Nordblad, p. 050 552 7247
Viestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkö Mikko Merisaari p. 050 521 4055

Silmäasema on kotimainen yritys, joka tarjoaa maanlaajuisesti kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut. Silmäasema on Suomen suurin yksityinen silmäleikkauksia tarjoava silmäsairaalaketju sekä toiseksi suurin optikkoketju. Silmäasema-ketjulla on lähes 150 myymälää ja 13 silmäsairaalaa Suomessa sekä yhdeksän myymälää Virossa. Silmäasema-ketjun palveluksessa työskentelee yli 1 000 näkemisen ja silmäterveyden ammattilaista. Silmäasema-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 122,9 miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate 11,8 miljoonaa euroa.