Santa Fe indgår aftale om at frasælge sin relocation-forretning - Selskabsmeddelelse nr. 16/2019


København, 25. september 2019


Santa Fe Group A/S har i dag frasolgt datterselskabet Santa Fe Group Limited, der rummer koncernens aktiviteter inden for relocation, til Santa Fe Intressenter AB, et selskab kontrolleret af Lazarus Equity Partners med støtte fra Proventus Capital Partners.

Salget inkluderer den samlede gæld til Proventus Capital Partners, og transaktionen bringer dermed en afslutning på selskabets tidligere udmeldte finansieringsmæssige udfordringer.

Ved salget tilføres Santa Fe Group A/S en kontant sum på EUR 1 mio. Der er samtidig indgået aftale om, at Santa Fe Group A/S vil modtage 15% af fortjenesten ved et eventuelt kontant videresalg af relocation-forretningen inden for 5 år efter aftaleindgåelsen. Fortjenesten ved et videresalg opgøres efter regulering for bl.a. gæld, renter og eventuelle yderligere investeringer.

Efter transaktionen beholder Santa Fe Group A/S minoritetsposter via datterselskaber i to kinesiske og et børsnoteret thailandsk selskab. Værdien af disse aktiviteter var pr. 30 juni 2019 bogført til EUR 4,4 mio.

For moderselskabet medfører transaktionen et regnskabsmæssigt tab på ca. EUR 21,5 mio. (DKK 160 mio.), hvilket betyder at egenkapitalen i moderselskabet forventes at udgøre EUR 2,0-2,7 mio. (DKK 15–20 mio.) efter frasalget. Da gennemførelsen af transaktionen vil ske i 2019, vil forretningen i koncernregnskabet blive indregnet som ophørende aktiviteter i årsrapporten for 2019.

Selskabets tidligere udmeldte forventninger, der er indeholdt i selskabsmeddelelse 14/2019, var baseret på fortsat ejerskab af relocation-forretningen og er derfor ikke længere gældende. Koncernens fortsættende aktiviteter vil ikke generere nogen omsætning i 2019 og EBITDA før særlige poster forventes at blive omkring EUR -1 mio. i 2019.

Santa Fe Group A/S’ bestyrelsesformand, Henning Kruse Petersen, udtaler:

”Vi har undersøgt alle muligheder for refinansiering. Vi har konstateret, at det ganske enkelt ikke har været muligt til vilkår, hvor det samtidig ville være muligt at drive virksomheden videre under acceptable forhold. Derfor er vi godt tilfredse med den aftale, vi har indgået med Lazarus Equity Partners. Transaktionen tilfører Santa Fe Group A/S EUR 1 mio., ligesom koncernen beholder visse minoritetsposter. Vi håber selvfølgelig, at vi kan afhænde disse minoritetsposter til en fornuftig pris, som sammen med en eventuel upside fra et salg af Santa Fe Relocation kan komme Santa Fe Groups aktionærer til gode. Jeg er tilfreds med, at Santa Fe Relocation er bevaret som et fortsættende selskab, med 1800 arbejdspladser, der også fremover kan servicere selskabets kunder og kreditorer.”

Selskabet forventer inden længe at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på ændring af selskabets navn, idet navnet ”Santa Fe” overdrages til den frasolgte forretning. Bestyrelse og direktion i selskabet fortsætter ind til videre.


Med venlig hilsen

Santa Fe Group A/S


For yderligere information kontakt venligst:

Martin Thaysen, Group CEO, tel. +44 20 3691 8300, e-mail martin.thaysen@santaferelo.com

Pressehenvendelse til Morten Jeppesen, tel. +45 5385 0770


Vedhæftet fil


Attachments

Selskabsmeddelelse nr. 16 - Santa Fe indgår aftale om at frasælge sin relocation-forretning