Yhtiötiedote, Helsinki, 2.10.2019 klo 9.00 (EEST)

Nexstim Oyj neuvottelee teknologialisenssistä johtavan kalifornialaisen akateemisen instituutin kanssa

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) (”Nexstim” tai ”Yhtiö”), neuromodulaatioyritys, joka markkinoi kehittämäänsä uraauurtavaa aivostimulaatioteknologiaa vakavan masennuksen yksilölliseen hoitoon, ilmoittaa aloittaneensa lisensointineuvottelut Yhdysvalloissa Kaliforniassa sijaitsevan johtavan akateemisen instituutin kanssa.

Neuvottelut koskevat  instituutin teknologiaa, jolla voitaisiin hoitaa vakavan, hoitoresistentin masennuksen (treatment resistant depression, TRD) ja mahdollisten itsemurha-ajatusten vuoksi sairaalahoidossa olevia potilaita. Toteutuessaan hanke voi avata uuden, nykyisestä masennuspotilaiden TMS-hoidosta erillisen TMS-hoitomarkkinan.

Nexstimin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Martin Jamieson kommentoi: ”Tämä teknologia yhdessä Nexstimin SmartFocus® navigaation kanssa voi muodostaa lupaavan uuden ja tehokkaan hoitovaihtoehdon näille erittäin vaikeahoitoisille potilaille. Uskomme, että Nexstimin ainutlaatuinen TMS:n navigaatiotarkkuus on välttämätön edellytys paremmille hoitotuloksille. Tavoiteltava uusi markkina on myös erittäin houkutteleva, erityisesti Yhdysvalloissa, missä arviolta 160 000 tällaista potilasta hoidetaan vuosittain noin 650 psykiatrisessa sairaalassa.”

Ei voi olla varmuutta siitä, että käytävät keskustelut johtavat lisenssisopimukseen. Yhtiö ei ole asettanut keskustelujen aikataulua, eikä se aio kommentoida tarkemmin, ellei yhtiö ole toisin päättänyt, että tietojen julkistaminen on asianmukaista tai lain edellyttämää.

Lisätietoja saa verkkosivulta www.nexstim.com tai ottamalla yhteyttä:


Martin Jamieson, hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja
+44 (0)771 516 3942
martin.jamieson@nexstim.com

Sisu Partners Oy (hyväksytty neuvonantaja)
Jussi Majamaa
+ 358 40 842 4479
jussi.majamaa@sisupartners.com

Tietoja Nexstim Oyj:stä

Nexstim on suomalainen, kansainvälisillä markkinoilla toimiva lääkintäteknologiayritys. Missionamme on mahdollistaa haastavien aivosairauksien yksilöllinen ja tehokas  diagnostiikka ja hoito. 

Nexstim on kehittänyt uraauurtavan noninvasiivinen aivostimulaatioteknologia nimeltä SmartFocus®. SmartFocus® perustuu kallon ulkopuoliseen aivostimulaatioon (TMS eli transcranial magnetic stimulation), johon on yhdistetty 3D-navigointijärjestelmä. Uniikki teknologia mahdollistaa halutun aivoalueen tarkan ja yksilöllisen stimuloinnin.

SmartFocus® TMS teknologiaa käytetään Nexstimin kehittämässä NBT® (Navigated Brain Therapy) -laitteistossa, jolla on FDA:n markkinointi- ja jakelulupa vakavan masennuksen hoitoon Yhdysvalloissa. NBT®-laitteisto on CE-hyväksytty Euroopassa käytettäväksi vakavan masennuksen ja kroonisen neuropaattisen kivun hoidossa.

Lisäksi Nexstim markkinoi kehittämäänsä,  SmartFocus® TMS teknologiaan perustuvaa NBS (Navigated Brain Stimulation) -laitteistoa. Nexstimin NBS-laitteisto on ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoiva TMS-laitteisto liikeaivokuoren ja aivojen puhealueiden leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Growth Market Finlandin ja Nasdaq First North Growth Market Swedenin markkinapaikoilla.

Lisätietoja on osoitteessa www.nexstim.com

Liite