BoStad A/S - Udnyttelse af bemyndigelse og gennemførelse af rettet emission til markedskurs



Bestyrelsen i BoStad A/S (”BoStad” eller ”Selskabet”) har i dag besluttet at udnytte bemyndigelsen i punkt 4.5 i Selskabets vedtægter ved at udbyde 25.480.482 stk. nye B-aktier à nominelt DKK 1 svarende til 19,99 pct. af den registrerede B-aktiekapital i BoStad til markedskurs (”Udbuddet”).

Udbuddet er blevet gennemført som en rettet emission til Selskabets storaktionær CL Denmark ApS. Ligeledes er et begrænset antal af Selskabets eksisterende B-aktionærer blevet tilbudt at deltage i den rettede emission, hvoraf enkelte har valgt at deltage i Udbuddet. Udbuddet er således sket uden fortegningsret for selskabets A-aktionærer og B-aktionærer i overensstemmelse med bemyndigelsen i vedtægternes punkt 4.5. Udbuddet er undtaget fra prospektpligt, jf. jf. artikel 1(5)a i Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EU) 2017/1129.

Udbuddet er blevet gennemført til en pris på DKK 2,1573 pr. aktie à nominelt DKK 1. Kursen er fastsat til den volumenvægtede gennemsnitskurs pr. B-aktie på Nasdaq Copenhagen de forudgående 10 handelsdage, hvilket bestyrelsen vurderer at svare til markedskursen.

Bruttoprovenuet fra emissionen udgør dermed DKK 54.969.044 baseret på tegningskursen fastsat ovenfor.

B-aktiekapitalen vil som følge af kapitalforhøjelsen blive forhøjet med DKK 25.480.482 til i alt DKK 152.946.626. De nye B-aktier, der vil blive udstedt i forbindelse med Udbuddet, repræsenterer 19,99% af BoStads registrerede B-aktiekapital før kapitalforhøjelsen og 16,66% efter kapitalforhøjelsen

Kapitalforhøjelsen forventes registreret hos Erhvervsstyrelsen hurtigst muligt, hvorefter selskabets vedtægter som følge af kapitalforhøjelsen vil blive opdateret.

De nye aktier vil blive optaget til handel og officiel notering under den eksisterende ISIN DK0060052843, efter at forhøjelsen af aktiekapitalen er blevet registreret hos Erhvervsstyrelsen


Baggrund og anvendelse af provenu
Provenuet fra kapitalforhøjelsen skal styrke BoStads finansielle beredskab samt styrke soliditeten primært gennem nedbringelse af finansiel gæld mod samtidig at opnå bedre afdragsvilkår og investeringer i ejendomme, herunder opfyldelse af sine kontraktlige forpligtelser i forbindelse med erhvervelse af 2. etape af rækkehusprojektet Liseborg Plantage i Viborg.


Aarhus, den 2. oktober 2019
På selskabets vegne



William Kanta                                 
bestyrelsesmedlem                          



Kontaktperson:
Eventuelle henvendelser vedrørende selskabsmeddelelsen rettes til selskabets bestyrelsesmedlem William Kanta på telefon + 45 3134 3983.


Vedhæftet fil


Attachments

Selskabsmeddelelse 2019-19 - Udnyttelse af bemyndigelse og gennemførelse