Demant A/S - Investor news: Demant lancerer EPOS


Investor news26. november 2019

Demant lancerer EPOS: Ny virksomhed med lydløsninger til virksomheder og gamere

Den nyetablerede danske virksomhed EPOS vil levere kvalitetslydløsninger baseret på førende og avancerede teknologier specialudviklet til virksomheder og gamere. EPOS bygger videre på mere end 115 års erfaring inden for lyd og innovation og specialiserer sig i kvalitetslydløsninger med design, teknologi og ydeevne som vigtigste parametre.

Danmark, den 26. november 2019 - Sennheiser Communications A/S, et joint venture mellem Demant A/S og Sennheiser electronic GmbH & Co. KG, har tidligere annonceret, at det vil opdele forretningen i nye set-upper. I løbet af 2020 afsluttes det fælles joint venture, og mens forretningssegmentet for Mobile Music-headsets fremover vil være en del af Sennheiser Consumer-forretningen, samles Enterprise Solutions- og Gaming-headsets i en selvstændig virksomhed, EPOS, under teknologi- og høresundskoncernen Demant. Fremover vil EPOS fremstille og sælge den eksisterende Sennheiser Communications-portefølje til Enterprises og Gaming under delt varemærke, EPOS½SENNHEISER, samtidig med at der introduceres en ny produktportefølje under EPOS-varemærket.

“Sennheiser Communications har opnået flotte resultater de sidste 16 år. 2019 har været et overgangsår, hvor vi på begge sider har forberedt os på de nye set-upper, men det har også været et ambitiøst år med en stor holdindsats for at nå dertil, hvor vi er i dag,” siger Jeppe Dalberg-Larsen, direktør for Sennheiser Communications og kommende direktør for EPOS. “Nu er jeg glad for at kunne føre EPOS ind i en ny og spændende fremtid. Med etableringen af EPOS bygger vi videre på erfaringerne fra Sennheiser Communications. Kombineret med en robust vækststrategi og et dedikeret fokus på Gaming- og Enterprise Solutions-headset fører det en masse nye muligheder med sig. Vi bevæger os fremad med et samlet team af eksperter, der udvikler kvalitetsløsninger baseret på fremragende lydoplevelser for både virksomheder og gamere.”

EPOS vil fokusere på Enterprise- og Gaming-løsninger og vil som en del af Demant-koncernen kunne trække på mere end 115 års erfaring inden for innovation og lyd. Kernen i virksomheden er ambitionen om at gøre lydoplevelsen for virksomheder og gamere endnu bedre – med det klare formål at hjælpe enkeltpersoner og teams over hele verden til at indfri deres fulde potentiale med udgangspunkt i fordelene ved suveræn lyd.

”Etableringen af EPOS er begyndelsen for en ny og uafhængig virksomhed med speciale i lydløsninger og premium lydoplevelser,” siger Søren Nielsen, koncernchef og administrerende direktør, Demant. ”Vi er enormt glade for at have EPOS og de stærke kompetencer i virksomheden som en integreret del af Demant-familien. Vi er overbeviste om, at synergierne inden for forskning og udvikling i Demant-koncernen vil blive endnu stærkere med de spirende tendenser inden for intelligent lyd, lavenergi connectivity og endnu mindre formfaktorer. Jeg tror på, at EPOS fremover vil spille en vigtig rolle i at skabe lydoplevelser for at imødekomme kundernes særlige behov,” siger Søren Nielsen, koncernchef og administrerende direktør, Demant.

Sennheiser Enterprise Solutions’ ansatte i hele verden overflyttes til EPOS. Endvidere vil alle kompetenceteams i Enterprise Solutions og Gaming på det danske hovedkvarter ved afslutningen af joint venture-selskabet overføres til EPOS, som fortsat vil være beliggende på adressen Industriparken 27 i Ballerup.


Om EPOS
EPOS er en lydvirksomhed, der udvikler og sælger enheder til virksomheder og gamere. Den nyetablerede danske virksomhed EPOS vil levere kvalitetslydløsninger baseret på førende og avancerede teknologier, specialudviklet til Enterprise Solutions- og Gaming-headsets – med design, teknologi og ydeevne som vigtigste parametre.

EPOS stammer fra latin og oldgræsk og bruges til at beskrive episke fortællinger, taler og poesi. Navnet indkapsler vores dedikation til at skabe løsninger, der fremmer kommunikationskanaler og frigør det menneskelige potentiale gennem fordelene ved suveræn lyd.

EPOS er aktiv på globalt plan med kontorer og partnere i mere end 30 lande og bygger på mere end 115 års erfaring inden for lyd og innovation.

Få mere at vide om EPOS på www.eposaudio.com.

EPOS overtager områderne for Enterprise Solutions-headsets (herunder Air Traffic Control) og Gaming-headsets i løbet af 2020.

Om Demant
Demant er en verdensførende koncern inden for lyd- og høreteknologi, der leverer løsninger og tjenester, som hjælper folk med at kommunikere og være forbundet med verden omkring dem. Demant er aktiv og engageret i samtlige aspekter af audio og hørelse – fra høreapparater, høreimplantater og hørepleje til diagnostisk udstyr og intelligente lydløsninger i hele verden. Vores innovative teknologier og specialiserede viden bidrager til at forbedre folks sundhed, hørelse og kommunikation.



* * * * * * *

Yderligere information:
Adm. direktør Søren Nielsen
Telefon +45 3917 7300
www.demant.com
Øvrige kontaktpersoner:
Direktør Jeppe Dahlberg-Larsen, Sennheiser
Communications / EPOS
IR-chef Søren B. Andersson
Kommunikationschef Trine Kromann-Mikkelsen
Brandmanager Tanja Krebsø, EPOS,
+45 5618 0079, press@eposaudio.com

Vedhæftet fil


Attachments

191126 Investornyhed Demant lancerer EPOS