Incalcarea drepturilor oamenilor in tara democratica Coreea de Sud

Organizatiile internationale pentru drepturile oamenilor acuza bisericile coreene de coruptie


SEOUL, South Korea, Nov. 27, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- In octombrie 2018, Intergrupurile Parlamentului European, Freedom of Religion or Belief and Religious Tolerance (FoRB&RT), a indentificat Coreea de Nord ca fiind tara care incalca cel mai mult libertatea religioasa si au acuzat tara de distrugere a drepturilor religioase ale omului, cerand cooperare internationala si atentie, spune HWPL.

Situatia este asemanatoare in Coreea de Sud care este apreciata pentru garantarea libertatii religioase. “Programul de convertire coercetiva” este unde credinta unei persoane este convertita fortat si de asemenea au avut foarte multe suprimari de catre religiile majoritare asupra celor minoritare. Anul trecut in ianurie, o tanara de douazeci si ceva de ani a fost omorata din cauza convertirii coercetive ale CCK, organizatia principala reprezentativa pentru Biserica Prezbiteraniana care este cultul major in Coreea de Sud. Acest caz a fost cu adevarat un semnal de alarma pentru oamenii din America si Europa asupra problemelor drepturilor religioase ale omului.

Human Rights Without Frontiers (HRWF) din Belgia si Center for Studies on New Religions (CESNUR) din Italia vor organiza un seminar in Seul, Coreea de Sud pe data de 29 noiembrie pentru a discuta despre cazurile de abuz asupra drepturilor omului la nivel mondial impreuna cu 40 de experti legali, jurnalisti si reprezentanti ai organizatiilor societetilor civile.

Pe data de 3 iulie, Coordonarea Asociatiilor si a Persoanelor pentru Libertatea de Constiinta (CAP-LC), avand un statut consultativ la Consiliul Economic si Social ONU, a prezentat si trimis o declaratie despre “Convertirea Fortata in Coreea de Sud” la Comisia Drepturilor Omului, cu scopul de a informa despre actul de convertire coercetiva facilitat de CCK care a provocat decese, destramari ale familiilor si traume psihologice pentru mai mult de 1.200 de cetateni coreeni.

Intr-o scrisoare oficiala, semnata de catre 15 ONG-uri internationale, incluzand HRWF, catre presedintele sud-coreean Moon Jae-In se afirma: “Coreea de Sud ar putea fi ultima tara democratica din lume, unde programul de convertire fortata este inca tolerat.” si au raportat realitatea convertirii coercetive.

Pentru a elimina incalcarea drepturilor omului cauzate de programele de convertire coercetiva unde au loc inclacarea drepturilor oamenilor impotriva evolutiei globale si pentru a oferi protectie legala eficienta pentru cei afectati, atentia si apelul la nivel international sunt necesare.

Intre timp, una dintre cultele care a suferit din cauza convertirii coercetive este Shincheonji Biserica lui Isus, un noul cult in dezvoltare si acesta este cazul reprezentativ unde noile culte sunt suprimate de catre religiile traditionale. Cu toate acestea, Shincheonji Biserica lui Isus a avut o ceremonie de absolvire pe 10 noiembrie pentru a sarbatori 103.764 de absolventi din acest an.

Pozele care sunt impreuna cu acest atasament sunt disponibile la

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/a3493219-a7da-4fda-9318-7839cc509ad2

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/3b68ecb3-94ed-4ade-81ea-5c3d0e20a85c


            
Absolventii au pregatit un spectacol Cea de-a 41-a UNHRC in Geneva 2

Contact Data