Source: Oma Säästöpankki Oyj

Tulosvaroitus: Oma Säästöpankki Oyj peruu antamansa tulosohjeistuksen vuodelle 2020 koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ, PÖRSSITIEDOTE 25.3.2020 KLO 9.35, SISÄPIIRITIETO


Tulosvaroitus: Oma Säästöpankki Oyj peruu antamansa tulosohjeistuksen vuodelle 2020 koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi

Koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi talouden näkymä on muuttunut ja heikentynyt nopeasti. Koska tilanteen taloudellisia vaikutuksia on vielä vaikea arvioida, Oma Säästöpankki Oyj (OmaSp tai Yhtiö) peruu 17.2.2020 antamansa tulosohjeistuksen vuodelle 2020.

OmaSp antaa tulosohjeistuksen, kun talouden näkymä selkiintyy ja taloudellisia vaikutuksia voidaan arvioida.

Aiempi näkymä ja tulosohjeistus tilikaudelle 2020 (julkaistu 17.2.2020 tilinpäätöstiedotteessa):
Yhtiön liiketoimintavolyymien ennakoidaan jatkavan vahvaa kasvua tilikauden 2020 ajan. Yhtiön kannattavaa kasvua vauhdittavat viime vuosien panostukset asiakaskokemukseen ja asiakaspalvelun saavutettavuuteen uusien digitaalisten palvelukanavien ja uusien yksiköiden avaamisen myötä. Lisäksi yhtiö on sopeuttanut konttoriverkostoaan vastaamaan entistä paremmin muuttunutta toimintaympäristöä.

Oma Säästöpankki Oyj antaa tulosohjeistuksen vertailukelpoisen tuloksen ennen veroja sekä tuloksen ennen veroja osalta. Kehitystä arvioidaan sanallisena kuvauksena vertailukauteen verrattuna. Tulosohjeistus perustuu koko vuoden ennusteeseen, jossa on otettu huomioon vallitseva markkina- ja liiketoimintatilanne. Arviot perustuvat johdon näkemykseen konsernin liiketoiminnan kehityksestä.

Kannattavan kasvun jatkuessa yhtiö arvioi, että konsernin vuoden 2020 vertailukelpoinen tulos ennen veroja sekä tulos ennen veroja pysyy samalla tasolla tai kasvaa edelliseen tilikauteen verrattuna.


Oma Säästöpankki Oyj


Lisätietoja:
Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh +358 45 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi
Sarianna Liiri, talousjohtaja, puh. +358 40 835 6712, sarianna.liiri@omasp.fi

Median haastattelu- ja lisätietopyynnöt:
Minna Sillanpää, viestintäjohtaja, puh. +358 50 66592, minna.sillanpaa@omasp.fi

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.omasp.fi

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 32 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta 140 000 henkilö- ja yritysasiakasta noin 300 asiantuntijan voimin. OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.

OmaSp:n keskeisenä tavoitteena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja olla lähellä ja läsnä sekä digitaalisissa että perinteisissä kanavissa. OmaSp pyrkii ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen henkilökohtaisen palvelun ja helpon saavutettavuuden kautta. Myös toiminnan ja palvelujen kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti. Henkilöstö on sitoutunutta, ja sen urakehitystä pyritään tukemaan monipuolisten tehtävien ja jatkuvan kehittymisen avulla. Merkittävä osa henkilöstöstä omistaa myös OmaSp:n osakkeita.