Saga Furs Oyj kutsuu henkilöstön yhteistoimintaneuvotteluihin


Saga Furs Oyj, sisäpiiritiedote, 25.3.2020 klo 13:00

Maailmanlaajuisella koronavirusepidemialla uskotaan olevan merkittäviä taloudellisia vaikutuksia eri puolilla maailmaa. Saga Furs Oyj joutui peruuttamaan maalis-huhtikuun huutokaupan ja korvaamaan sen verkkohuutokaupalla, jossa vain pieni osa siniketunnahoista myytiin. Saga Furs arvioi, että edellistä tilikautta suurempi nahkamäärä siirtyy myytäväksi vasta tilikaudelle 2020/2021 ja kuluvan tilikauden tulos jää tappiolliseksi.

Koronavirustilanteen aiheuttamien negatiivisten taloudellisten vaikutusten minimoimiseksi Saga Furs Oyj käynnistää yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön määräaikaisista lomautuksista. Neuvottelut koskevat konsernin koko henkilökuntaa. Tämänhetkisen arvion mukaan lomautukset toteutettaisiin siten, että koko henkilökunta lomautettaisiin enintään 90 päiväksi.

”Olemme kaikki haastavassa tilanteessa koronaviruksen ja sen vaikutusten vuoksi. Tilanne vaikuttaa meihin kaikkiin, myös toimintaympäristöömme ja liiketoimintaam­me. Yrityksenä meidän on valmistauduttava vaikutuksiin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä turvataksemme yhtiön liiketoiminnan jatkuvuus. Tämä on vastuumme niin henkilöstöämme, asiakkaitamme kuin yrityksen omistajiakin kohtaan ”, toimitusjohtaja Pertti Fallenius sanoo.

Lisätiedot: Henkilöstöjohtaja Marjatta Paunonen, puh. 050 343 7940

www.sagafurs.com